Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ies la iveală noi amănunte uluitoare din Clubul Colectiv: 'Nu am mai întâlnit aşa ceva'

Ies la iveală noi amănunte uluitoare după dezastrul din Clubul Colectiv. Experţii care au reconstituit tragedia de la Colectiv spun că nu au mai văzut aşa ceva în toată cariera lor.

Angajaţii Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Securitate Minieră şi Protecţie Antiexplozivă Petroșani au făcut un experiment prin care vor stabili cu exactitate modul în care s-a produs şi extins incendiul în Clubul Groazei. În baza concluziilor preliminare ale experţilor, jurnalistul Ion Cristoiu susţine că ipoteza unei mâini criminale prinde din nou contur.

Citeşte şi: Vizită surpriză pentru Dan Şova în arest: Ce a primit PSD-istul / VIDEO

Expertiza specialiştilor, solicitată de parchetul general a constat într-un experiment tehnic în care a fost reconsituit momentul în care stâlpul clubului Colectiv a luat foc.

"A fost o simulare la scară 1 pe 1, adică la scara reală. Am creat exact condițiile din club și am studiat mecanismele de inițiere și de propagare a incendiului pe porțiunea relevantă. Focul s-a propagat foarte repede și a produs foarte mult fum și gaze. Am recoltat și probe de gaz din mai multe puncte, temperaturi. Nu am mai întâlnit niciodată în toată activitatea mea un asemenea caz. Expertiza urmează să o finalizăm în aproximativ o lună de zile și o vom înainta procurorilor", a declarat directorul INSEMEX, George Găman, conform B1TV.

Citeşte şi: Salarii incredibile încasate de oamenii lui Cioloş în 2014: Cine este cel mai bogat

Conform unor surse judiciare, în experimentul efectuat, focul declanșat de la artificii s-a propagat în aproximativ 50 de secunde iar experimentul a fost înregistrat video.

În baza acestor date, jurnalistul Ion Cristoiu scrie pe blog că ipoteza unei mîini criminale capătă tot mai mult contur.

Citeşte şi: ULUITOR Medicul naţionalei de handbal feminin a fost ARESTAT

"De ce n-a fost și nu e luată ea în calcul de ancheta penală? Răspunsul e simplu. El trimite la Mesajul lui Klaus Iohannis din Parlament. Sub semnul sforțării de a ne prezenta un Incendiu cu morți și răniți drept un moment crucial din Istoria patriei, de la producerea Tragediei, Klaus Iohannis nu contenește a scoate din nenorocirea de la Colectiv învățături pe care ține neapărat să ni le vîre în cap, așa cum comuniștii storceau an de an 23 august 1944, pentru a ne învăța cum să trăim. Iohannis a repetat, cum îi stă bine unei Rațe mecanice, învățătura zisă de el a doua zi după Tragedie.Spusă public înainte ca ancheta penală să înceapă în chip anticonstituțional, spre corupție drept cauză a Tragediei. De regulă, cînd au loc astfel de nenorociri, organele de anchetă sunt obligate să ia în calcul toate ipotezele. În cazul Colectiv, nu putea fi exclusă din start ipoteza unei mîini criminale, fie ea întruchipată de un concurent al patronilor sau chiar de un dezechilibrat".

Citeşte şi: Bucureştiul e paralizat: Sute de oameni, blocaţi la metrou / FOTO

În articol jurnalistul a mai spune că "toate datele de pînă acum arată că Tragedia de la Colectiv n-are nici o legătură cu corupția. Nu s-a dovedit pînă acum nici o mită, nici o trecerea cu vederea a neglijențelor de la Colectiv de dragul unor parale sau a unor bunuri obținute de Autorități. Artificiile n-au intrat în țară în chip ilegal. Folosirea lor în spațiu închis n-a fost rezultatul unei afaceri de corupție. Nu întîmplător, în timp ce Klaus Iohannis măcănea în Parlament că principala cauză a Tragediei e corupția, slujbașii Codruței Kovesi, l-au convocat din nou la DNA pe fostul primar piedone pentru a-l pune sub acuzare într-un nou dosar, menit a dovedi că e un corupt".

Citeşte şi: Centrul Capitalei, blocat: Mii de transportatori protestează

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.