Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Secretarul general al ONU condamnă neofascismul şi pe cei care 'exploatează frica'

Time
Antonio Guterres

Secretarul general al Organizaţiei Naţiunilor Unite (ONU), Antonio Guterres, a criticat miercuri recentele manifestaţii supremaţiste din SUA şi pe politicienii care 'exploatează frica pentru a câştiga voturi', informează AFP, potrivit Agerpres.

'Astăzi, antisemitismul împreună cu rasismul, xenofobia, ura împotriva musulmanilor şi alte forme de intoleranţă sunt declanşate de populism şi de personalităţi politice ce exploatează frica pentru a câştiga voturi', a declarat Guterres la Tel Aviv, la finalul unei vizite de trei zile în Israel şi în Teritoriile Palestiniene, fără a numi aceste personalităţi politice. 

'Internetul şi reţelele sociale vehiculează o mulţime de discursuri pline de ură şi imagini antisemite. Şi auzim pe stradă, în societăţi democratice, oameni care preiau cele mai rele refrene naziste şi cele mai rele atacuri naziste', a adăugat Guterres. 

'În urmă cu câteva săptămâni, au fost auzite sloganuri precum 'sângele şi pământul' sau 'evreii ne vor lua locul'', a amintit Guterres cu privire la manifestaţiile neofasciste care au avut loc la mijlocul lui august în Charlottesville (statul Virginia), în SUA. 

Preşedintele american Donald Trump a fost criticat pentru reacţia sa după aceste manifestaţii, în timpul cărora o femeie a fost ucisă de un susţinător al ideii privind supremaţia rasei albe, care a intrat cu maşina sa într-un grup de contramanifestanţi. 

Trump a provocat reacţii vehemente după ce a afirmat că responsabilitatea pentru violenţe ar trebui pusă pe seama ambelor tabere şi că există 'oameni foarte cumsecade' şi de o parte, şi de cealaltă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.