Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Secretarul general al ONU le cere afganilor să pună capăt imediat violenţelor

Time
Antonio Guterres

Secretarul general al ONU, Antonio Guterres, le cere tuturor afganilor să pună capăt imediat violenţelor, într-un raport înaintat Consiliului de Securitate, pe fondul sporirii îngrijorărilor privind riscurile unui nou război civil în Afganistan, relatează AFP.

''Lansez un apel la încetarea imediată a violenţei, la respectarea securităţii şi a drepturilor tuturor afganilor şi la respectarea obligaţiilor internaţionale ale Afganistanului, inclusiv a tuturor acordurilor internaţionale la care a aderat această ţară'', a scris Guterres în documentul care nu a fost deocamdată făcut public în mod oficial.

''Le solicit talibanilor şi tuturor celorlalte părţi să dea dovadă de cea mai mare reţinere pentru a proteja vieţile şi pentru ca nevoile umanitare să poate fi satisfăcute'', a indicat înalta oficialitate ONU în raportul elaborat în perspectiva reînnoirii mandatului misiunii politice a Naţiunilor Unite în Afganistan, care expiră pe 17 septembrie.

Conform ONU, criza umanitară din Afganistan afectează 18 milioane de persoane, ceea ce înseamnă jumătate din populaţia ţării. Planul de răspuns umanitar al ONU nu este finanţat decât în proporţie de 38% şi forul internaţional încearcă să strângă urgent încă 800 de milioane de dolari, adaugă documentul citat, potrivit Agerpres.ro.

Pe de altă parte, Antonio Guterres le cere ''tuturor ţărilor să accepte refugiaţi afgani şi să se abţină de la orice expulzare''.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.