Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Secretarul general al ONU solicită mai mult ajutor umanitar pentru Afganistan

ONU
Antonio Guterres

Secretarul general al Organizaţiei Naţiunilor Unite (ONU), Antonio Guterres, a solicitat o creştere a asistenţei în Afganistan pentru a face faţă numeroaselor cerinţe ca urmare a conflictului şi a făcut apel la o soluţie politică pentru a pune capăt violenţelor, relatează joi AFP, conform agerpres.

Sosit miercuri la Kabul, în cadrul primei sale vizite în Afganistan în calitate de secretar general al ONU, Guterres a inspectat o tabără pentru femei strămutate amenajată la periferia capitalei afgane. Ţara este depăşită de problema strămutărilor de populaţii masive şi reîntoarcerea, uneori forţată, a numeroşilor refugiaţi repatriaţi din Iran, Pakistan şi Europa.

Citeşte şi: Trump este luat peste picior în Australia. Înregistrarea face deliciul presei internaţionale - VIDEO

''Nu putem să-i lăsăm pe aceşti oameni să se descurce singuri'', a declarat el în mijlocul unor familii care s-au refugiat din cauza luptelor ce au loc între guvern, de o parte, şi talibani şi gruparea Stat Islamic, de cealaltă. ''Aceşti oameni sunt dintre cei mai vulnerabili. Comunitatea internaţională trebuie să se arate solidară. Trebuie să sporim asistenţa umanitară pentru a le permite să trăiască în demnitate'', a mai spus secretarul general al ONU.

Peste 126.000 de afgani şi-au abandonat căminul de la începutul anului din cauza conflictului care afectează 29 din cele 34 de provincii ale ţării.

În acelaşi timp, sute de mii de afgani refugiaţi în ţările vecine s-au întors în ţară, dintre care mii de persoane, neînregistrate, izgonite de către Pakistan şi rămase în voia sorţii. Totodată, Uniunea Europeană a procedat la repatrierea solicitanţilor de azil ale căror cereri au fost respinse.

Faţă de acest haos şi în condiţiile în care SUA trebuie să anunţe în curând întărirea prezenţei lor militare în Afganistan, adăugându-se la cei 12.000 de militari occidentali prezenţi deja în ţara asiatică, Guterres a cerut o soluţie negociată la conflictul afgan.

Citeşte şi: ALERTĂ teroristă în SUA. Unul dintre cele mai mari porturi a fost EVACUAT

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.