Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Secretarul general al PSD, despre declaraţiile lui Iohannis: 'Sunt nişte aiureli'

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Viorica Dăncilă Mihai Fifor Dăncilă Fifor

Secretarul general al PSD, Mihai Fifor, a declarat marți că afirmațiile lui Klaus Iohannis potrivit cărora PSD nu respectă rezultatul referendumului și susține corupții sunt niște aiureli. El a adăugat că PSD așteaptă motivarea CCR cu privire la respingerea inițiativelor de revizuire a Constituției.

„Sunt temele false pe care le-a folosit președintele Iohannis în toată campania domniei sale, pe care le-a folosit și colegii noștri din opoziție. Eu nu văd cum nu respectă PSD referendumul, cum încurajăm corupția. Sunt niște aiureli, în contextul privind referendumul așteptăm și noi motivarea CCR, că de aceea există o Curte Constituțională”, a declarat Mihai Fifor, la Antena 3, întrebat despre afirmațiile lui Klaus Iohannis despre PSD, transmite Mediafax.

Social-democratul a adăugat că CCR a respins inițiativele legislative de revizuire a Constituției cu un motiv.

„De vreme ce CCR vine și spune că e o problemă înseamnă că știu oamenii ăia ce fac. Să vedem motivarea. Nu înseamnă că PSD încurajează corupția sau nu respectă votul. Nu văd cum PSD nu respectă votul de la referendum”, a afirmat Fifor.

Despre Acordul politic inițiat de Klaus Iohannis privind consolidarea parcursului european al României, Fifor a susținut că PSD nu a semnat deoarece „un pact se discută, nu se impune”.

Președintele Klaus Iohannis a declarat, marți, că PSD-ALDE continuă să se poziționeze împotriva voinței cetățenilor, prin faptul că nu au semnat acordul politic pentru parcursul european al României. El a precizat că nu a cerut, prin întrebările puse la referendum modificarea Constituției.

Șeful statului a adăugat că voința politică a PSD a fost și este aceea de a îi proteja pe corupți, însă voința cetățenilor din 26 mai trebuie să fie obligatoriu respectată.

CCR a respins inițiativele legislative ale PNL-USR și PSD-ALDE de revizuire a Constituției. Magistrații au decis acest lucru deoarece interzicerea amnistiei și grațierii faptelor de corupție, prevederi în inițiativele legislative depuse, depășește limitele de revizuire a Constituției.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.