Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Secretarul general ONU, António Guterres, întâlnire cu preşedintele onorific al Coreei de Nord, Kim Yong-Nam

Time
Antonio Guterres

Secretarul general al Organizaţiei Naţiunilor Unite (ONU), António Guterres, a avut o scurtă întâlnire cu preşedintele onorific al Coreei de Nord, Kim Yong-Nam, cu prilejul deschiderii Jocurilor Olimpice de Iarnă de la PyeongChang (Coreea de Sud), a anunţat vineri ONU, citată de agenţia EFE. António Guterres s-a întâlnit cu Kim Yong-Nam la ceremonia de inaugurare a Jocurilor şi la un dineu oferit de preşedintele sud-coreean, profitând de aceste momente pentru a transmite un mesaj în favoarea dialogului, conform Agerpres.

"A avut un scurt schimb de cuvinte cu preşedintele Kim în cadrul căruia a reiterat (...) aşteptarea şi speranţa că toate părţile vor utiliza dialogul pentru a reuşi o denuclearizare paşnică a peninsulei coreene", a spus purtătorul de cuvânt Farhan Haq, la sediul Naţiunilor Unite.

Kim Yong-Nam, care a condus delegaţia nord-coreeană la deschiderea JO de iarnă, este cel mai înalt demnitar nord-coreean care a vizitat Coreea de Sud.

Vizita sa are loc în cadrul procesului de dezgheţ iniţiat de cele două state coreene după puternicele tensiuni înregistrate anul trecut ca urmare a testelor de ordin nuclear şi balistic efectuate de Phenian.

Alături de Kim Yong-Nam a călătorit la PyeongChang şi sora liderului nord-coreean, Kim Jong-Un, o persoană foarte importantă în ţara sa.

Conform ONU, deşi s-au aflat în aceeaşi zonă, aceasta şi Guterres nu s-au întâlnit direct.

Organizaţia a mai precizat că, până acum, nici secretarul general şi nici alţi oficiali care îl însoţesc în Coreea de Sud nu au prevăzute, pe parcursul vizitei, alte contacte cu lideri nord-coreeni.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.