Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sectele religioase, acuzate pentru decesul a peste 150 de copii din Zimbabwe

Radu Pop
Ro Health Review
rujeola

O epidemie de rujeolă în Zimbabwe a ucis 157 de copii, iar numărul deceselor aproape că s-a dublat în mai puțin de o săptămână, a declarat marți ministrul informațiilor, potrivit Reuters, scrie Mediafax. Guvernul a dat vina pe sectele religioase pentru creșterea numărului de infecții, spunând că rujeola este răspândită în mare parte în rândul celor care nu au fost vaccinați.

Numărul total de cazuri la nivel național a sărit de la 1.036 la 2.056 în patru zile, a declarat ministrul informației Monica Mutsvangwa, după ședința de guvern.

Cele mai multe cazuri apar în rândul copiilor cu vârste cuprinse între șase luni și 15 ani din sectele religioase care nu cred în vaccinare.

„S-a observat că majoritatea cazurilor nu au fost vaccinate pentru a se proteja împotriva rujeolei. Guvernul a invocat Legea privind unitatea de protecție civilă pentru a face față acestei situații de urgență", a declarat Mutsvangwa.

În timp ce Ministerul Sănătății își extinde programul de vaccinare înainte de deschiderea școlilor în septembrie, guvernul a contactat liderii tradiționali și religioși pentru a le cere sprijinul, a adăugat Mutsvangwa.

Epidemia de rujeolă reprezintă o presiune suplimentară asupra sectorului de sănătate din Zimbabwe, care suferă de mult timp din cauza lipsei de medicamente și a grevelor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.