Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Secţia ATI a Spitalului Judeţean Galați, dotată din nou cu echipamente medicale moderne

terapie intensiva, spitalul județean de boli infecțioase cluj

Secţia de Terapie Intensivă a Spitalului Judeţean Galaţi a fost dotată din nou cu echipamente medicale moderne care pot fi folosite inclusiv pentru copiii afectaţi grav de infecţia cu coronavirus.

Potrivit preşedintelui Consiliului Judeţean Galaţi, Costel Fotea, este vorba despre 24 de aparate de respiraţie artificială şi despre 24 de sisteme de oxigenoterapie cu flux înalt.

Aceste dispozitive medicale pot fi folosite şi în cazul pacienţilor Covid, care au nevoie de cantităţi mari de oxigen, uneori chiar şi de 40 de litri pe minut.

De asemenea, Fotea anunţă că pentru secţia de ATI a fost montată deja o reţea nouă de oxigen, care deserveşte doar secţia de Terapie Intensivă, inclusiv zona Covid.

La Spitalul Judeţean funcţionează în acest moment două instalaţii pentru asigurarea necesarului de oxigen, una pentru secţia de Terapie Intensivă şi cealaltă pentru restul spitalului, inclusiv pentru secţia Covid de la etajul I şi blocul operator.

Valoarea celor două investiţii este de aproximativ 4,3 milioane de lei, fondurile fiind asigurate din bugetul propriu al Consiliului Judeţean Galaţi.

În ultimele zile la Galaţi s au înregistrat zeci de cazuri noi de COVID. Miercuri au fost 90 de noi îmbolnăviri, iar joi 85, dar şi decese în rândul celor infectaţi.

De la debutul pandemiei de COVID, Galaţiul a ajuns să numere 28.794 de persoane infectate şi 971 de decese.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.