Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Secţia Oftalmologie a SJU Slatina reia intervenţiile chirugicale programate, în contextul scăderii cazurilor de COVID-19

basilica.ro
medic spital

Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Slatina reia, începând din luna iulie, intervenţiile chirugicale programate în specialitatea oftalmologie, în contextul scăderii cazurilor de COVID-19 atât la nivel judeţean cât şi naţional, a anunţat, joi, managerul unităţii medicale, Angela Nicolae.

Potrivit unui comunicat remis AGERPRES, Secţia Oftalmologie reia operaţiile programate şi pentru început vor fi vizate chirurgia cataractei, injecţiile intravintreene, glaucomul, degenerescenţa maculară.

"Având în vedere evoluţia favorabilă a situaţiei epidemiologice atât la nivel naţional, cât şi la nivel judeţean, precum şi necesitatea de a reveni la furnizarea de servicii medicale, cel puţin la nivelul celor prestate anterior declanşării pandemiei cu virusul SARS-Cov-2, echipa managerială a Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina anunţă că începând cu luna iulie 2021, în cadrul Secţiei Oftalmologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina, se reia activitatea chirurgicală programată, pentru început fiind abordate chirurgia cataractei şi injecţiile intravitreene. De asemenea, se va putea efectua diagnosticarea, urmărirea şi tratarea, după caz, a glaucomului, degenerescenţei maculare legate de vârstă şi a retinopatiei diabetice, cu ajutorul aparaturii moderne prezente la nivelul secţiei: tomograf retinian, laser YAG, laser Argon, câmp vizual etc", a informat sursa citată.

Înainte de intervenţiile chirurgicale oftalmologice, pacienţilor li se recomandă să efectueze consult, conform unei programări prealabile, în ambulatoriul spitalului.

În perioada pandemiei, în mai multe secţii ale spitalului activitatea a fost restrânsă, iar intervenţiile chirurgicale care nu reprezentau o urgenţă au fost amânate, informează Agerpres.ro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.