Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sector 6: Festival de flori 'West Side Flower Fest', în perioada 9-11 iunie, în Parcul Drumul Taberei

facebook.com
West Side Flower Fest

Sector 6: Festival de flori 'West Side Flower Fest', în perioada 9-11 iunie, în Parcul Drumul Taberei.

"West Side Flower Fest", cel mai mare festival de flori din România, va avea loc, în perioada 9-11 iunie, pe o suprafaţă de 43.000 de metri pătraţi în Parcul Drumul Taberei şi pe o parte din bulevardul Drumul Taberei, unde circulaţia va fi închisă, potrivit unui comunicat al Primăriei Sectorului 6 transmis, vineri, AGERPRES.

Reprezentanţii Primăriei Sectorului 6 au menţionat că la festival vor fi aranjamente gigant, grădini tematice şi senzoriale, concerte, spectacole pentru cei mici, ateliere, iar vizitatorii vor putea admira o rochie confecţionată din 1.000 de trandafiri reciclabili.

Prima ediţie a "West Side Flower Fest" va avea loc, timp de trei zile, între orele 10,00 - 21,00, în Parcul Drumul Taberei şi pe bulevardul Drumul Taberei, între strada Braşov şi Aleea Poiana Muntelui. Perimetrul va fi închis circulaţiei rutiere, din 8 iunie, ora 20,30, până pe 12 iunie, la ora 5,00.

Festivalul reuneşte 50 de expozanţi şi specialişti din industria de flori şi plante: peisagişti şi artişti florali, printre care se numără şi Nicu Bocancea, medaliat şi premiat la cele mai renumite competiţii internaţionale de profil. Este al patrulea florist al Europei şi va lucra pentru Flower Fest aranjamente gigant, unice, dar şi un labirint pentru copii.

Grădini tematice (romantică, aromatică, decorativă de legume sau cu flori reperente etc.) şi senzoriale vor fi amenajate de peisagişti, printre care şi cei de la ADPDU Sector 6, care înfrumuseţează parcurile şi străzile din comunitate.

Studenţii unei universităţi de profil vor proiecta minigrădini, ce vor fi apoi puse în operă în Parcul Drumul Taberei, iar seniorii, alături de specialişti, vor confecţiona o rochie din 1.000 de trandafiri reciclabili. Vor fi ateliere pentru copii şi adulţi, care vor învăţa să facă aranjamente florale, concerte, spectacole pentru cei mici, dar şi un concurs pentru florişti amatori.

În cadrul evenimentului va fi organizată conferinţa "Biodiversitate şi sustenabilitate în Sectorul 6", ce va avea loc în cadrul săptămânii verzi a Comisiei Europene.

De-a lungul bulevardului Drumul Taberei, zona închisă, pe lângă expozanţi de flori cu vânzare, care vor sosi cu zeci de soiuri, va fi şi street food cu mâncăruri.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.