Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sectorul 3 cere în administrare Splaiul Unirii, Piaţa Alba Iulia şi locurile de parcare de pe bulevarde

blocuri sector 3

Consiliul Local al Sectorului 3 a aprobat în şedinţa de joi o serie de proiecte de hotărâre prin care solicită CGMB preluarea în administrare a Splaiului Unirii, a Pieţei Alba Iulia, a Şoselei Gării Căţelu şi a Şoselei Industriilor, în scopul realizării unor obiective de investiţii.

Totodată, Sectorul 3 vrea să preia în administrare parcările situate pe bulevarde, pentru a le amenaja ca parcări de reşedinţă. În referatul de aprobare se menţionează că sectorul are 540.000 de locuitori şi există un număr mare de solicitări pentru locuri de parcare. Sunt vizate parcări situate pe tronsoane din 27 de artere, printre care: Şoseaua Mihai Bravu, Str. Baba Novac, Str. Matei Basarab, Calea Călăraşilor, Str. Câmpia Libertăţii, Bulevardul Corneliu Coposu, Bulevardul Energeticienilor, Bulevardul Mircea Vodă, Str. Liviu Rebreanu, Bulevardul Camil Ressu, Bulevardul Unirii, Bulevardul Theodor Pallady, Bulevardul 1 Decembrie, Calea Vitan, potrivit Agerpres.

În ceea ce priveşte preluarea în administrare a Şoselei Industriilor şi Şoselei Gării Căţelu, Sectorul 3 doreşte realizarea unei pasaj rutier suprateran pentru traversarea liniei ferate. În referatul de aprobare se menţionează că Şoseaua Gării Căţelu are patru benzi de circulaţie, se intersectează cu Şoseaua Industriilor şi Drumul între Tarlale, iar traficul auto este reprezentat preponderent de vehicule grele. Totodată, la orele de vârf se formează blocaje la intersecţia Şos. Gării Căţelu cu Drumul între Tarlalele.

"Având în vedere aglomeraţia şi blocajul care se formează la orele de vârf (...) se impune luarea unor măsuri în vederea fluidizării circulaţiei, propunerea Sectorului 3 fiind realizarea unui pasaj rutier suprateran pentru traversarea liniei ferate şi asigurarea unei circulaţii rutiere în condiţii normale şi de siguranţă, în această intersecţie", se explică în referatul de aprobare.

În privinţa Splaiului Unirii, se invocă propunerea Master-planului de realizare a unei piste de biciclete, precum şi necesitatea amenajării trotuarelor şi a malului râului Dâmboviţa.

Piaţa Alba este localizată la intersecţia Bdul Unirii - Bdul Decebal - Bdul Burebista, ultimele două aflându-se în administrarea Consiliului Local Sector 3. Intersecţia este intens circulată, iar în interiorul pieţei este amenajată o parcare. Totodată, în zonă există blocuri de locuinţe la parterul cărora funcţionează sediile unor societăţi, bănci, instituţii publice, motivează autoritatea Sectorului 3.

Potrivit referatului de aprobare, "luând în considerarea aspectele prezentate şi ţinând cont de necesitatea realizării unor obiective de investiţii importante pentru cetăţenii care locuiesc în această zonă sau o tranzitează, precum necesitatea amenajării zonelor aferente acestei artere de circulaţie, se impune preluarea acesteia în administrarea Consiliului Local al Sectorului 3".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.