DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Securiștii lui Iohannis și Cioloș sunt la fel de răi ca securiștii lui Dragnea

george mioc

Mi se pare îngrozitor de trist ca, în anul de grație 2019, la peste 29 de ani de la căderea lui Ceaușescu, publicul din România să fie adus în situația de a fi fie de partea turnătorului „Manole”, zis și Mugur Isărescu, fie de partea infractorilor Dragnea și Vâlcov.

Este inacceptabil că această clasă politică, lașă și incompetentă, nu a găsit, în 28 de ani, o alternativă la actualul guvernator al BNR, Mugur Isărescu: un turnător cocoțat la BNR de către Ion Iliescu și complice, cel puțin prin pasivitate, la jefuirea Bancorex și altor bănci de către foștii săi tovarăși de armă din Departamentul Securității Statului. Cu voință politică, se găsea un bancher cu experiență internațională și studii solide, fără nici o legătură cu Securitatea, care să-l înlocuiască. Dar „nu s-a vrut”!

Mă veți întreba pe mine ce aleg între Isărescu și banda lui Dragnea? Vă voi spune că toți sunt la fel de nemernici și periculoși. România trebuie să fie curățată și de securiști, și de mafioții lui Dragnea, susținuți și ei de către o aripă a Securității. Eu nu aveam nevoie de un raport prezidențial care să-mi spună că întreaga Securitate a făcut poliție politică - am simțit-o pe pielea mea, în anii în care am fost urmărit și închis - dar e bine că există și că nici un lider politic nu poate ignora acest document oficial. Faptul că, azi, Mugur Isărescu pare a fi – insist pe cuvântul „pare” – în tabăra anti-PSD nu înseamnă că trebuie să uităm trecutul său de turnător (cel puțin...) al Securității.Turnător a fost și el, turnător a fost și Dan Voiculescu. În timp ce milioane de oameni trăiau în foame, frig și frică – iar mulți dintre ei mureau...- astfel de personaje beneficiau de favorurile regimului ceaușist.

Din această perspectivă, am asistat uluit la explicațiile jenante oferite de Dacian Cioloș, al cărui partid a fost înființat de firma de avocatură a unui fost torționar din securitate. Domnul Cioloș nu știa? S-a trezit peste noapte cu un partid făcut cadou, cu fundiță roșie și depus în fața ușii sale de către un donator misterios? Dar generalul Virgil Ardelean, fost șef al celebrei direcții de informații a ministerului de Interne, rudă și mentor al domnului Cioloș, avea vreo legătură cu firma de avocatură a fostului maior de securitate Iordache? Întrebări retorice, la care mai toți știm sau intuim răspunsurile. Știu că mulți români își pun speranțele în domnului Cioloș și, din acest motiv, își bagă capul în pământ și refuză să vadă ce se petrece în PLUS. Greșesc și dezamăgirile vor fi cu atât mai crunte.Nu trebuie să acceptăm ca (fosta) Securitate să se reinventeze.Să recunoaștem deschis: tabăra anti-PSD a fost mereu infiltrată de către Securitate și, de câte ori s-a încercat distrugerea sistemului, oamenii ei s-au activat. Poate rememorați cum a fost distrusă legea Ticu Dumitrescu privind deconspirarea Securității chiar de către țărăniștii lui Emil Constantinescu.

Eu îmi amintesc de aceste întâmplări de după 1989 și de aceea cred că avertismentul meu nu este defel exagerat. Trebuie să epurăm conducerea României de structurile securiste, indiferent de partea cui par a fi. De fapt, aceste structuri sunt doar de partea lor, a corupților care conduc România din 1989. Nu există securiști buni, așa cum nu există pesediști buni! Aștept să văd liderul de opoziție care își asumă reactivarea punctului 8 al Proclamației de la Timișoara și o lege dură a lustrației, care să includă și epurarea complicilor Satanei de Teleorman.

COMENTARIUL ESTE ASUMAT DE AUTOR
ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

CITESTE SI

EXQUIS.RO

REVISTABLOGURILOR.RO

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.