Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Şedinţa Biroului permanent al Camerei Deputaţilor de miercuri a fost reprogramată

Inquam Photos / Octav Ganea
Camera Deputatilor

Şedinţa Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor anunţată pentru miercuri, pentru convocarea unei sesiuni parlamentare extraordinare, a fost reprogramată. "Şedinţa Biroului permanent al Camerei Deputaţilor de miercuri, de la ora 11,00, a fost reprogramată la o dată care va fi comunicată ulterior", anunţă un comunicat al Camerei transmis marţi Agerpres.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, a anunţat luni că în momentul în care Guvernul va emite ordonanţa de urgenţă privind trecerea ELCEN la Primăria Capitalei sau alte ordonanţe pentru care nu este abilitat, Parlamentul va fi convocat în sesiune extraordinară în cel mult 5 zile, infirmând că ar fi convocat Biroul permanent al Camerei.

"În momentul în care vor adopta ordonanţă de urgenţă cu transferul acţiunilor ELCEN de la statul român către Municipiul Bucureşti sau alte ordonanţe pe care vor să le mai dea şi nu au în legea de abilitare, Parlamentul, respectiv Camera Deputaţilor sau Senatul, în funcţie de competenţele şi atribuţiile pe care le are fiecare, se va întruni în maxim 5 zile", a spus Liviu Dragnea după şedinţa coaliţiei de guvernare.

Întrebat în legătură cu convocarea Biroului permanent al Camerei Deputaţilor pentru miercuri pentru sesiune extraordinară, Dragnea a răspuns: "Aveţi o informaţie parţială, o informaţie greşită".

"Noi am trimis nişte SMS-uri că este posibil să se convoace Parlamentul în sesiune extraordinară pentru că premierul ne informase cu câteva zile în urmă că ar intenţiona că săptămâna aceasta e posibil să adopte ordonanţă pentru ELCEN. Noi am trimis acele SMS pentru ca parlamentarii să ştie că e posibil să fie convocată. În momentul în care vor avea un proiect de ordonanţă finalizat şi vor decide, Parlamentul se va convoca în maxim 5 zile", a adăugat Dragnea.

El a mai precizat că Biroul permanent nu a fost convocat. "Camera Deputaţilor deocamdată este condusă de preşedinte şi de Biroul permanent, preşedintele convoacă şi Camera", a arătat Dragnea. "Şedinţa Biroului permanent al Camerei Deputaţilor va avea loc miercuri, 2 august, începând cu ora 11,00. Pe ordinea de zi se află scrisoarea preşedintelui Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, prin care se solicită convocarea unei sesiuni parlamentare extraordinare în perioada 2 - 4 august", menţiona un comunicat al Camerei Deputaţilor remis sâmbătă AGERPRES.

Deputatul USR Iulian Bulai a anunţat, sâmbătă, pe Facebook, că a primit de la Liviu Dragnea un SMS cu următorul conţinut: "Stimaţi colegi vă informez că intenţionez convocarea unei sesiuni extraordinare a Camerei Deputaţilor în data de 2.08.2017 ora 15,00 pentru perioada 2 - 4.08.2017. Preşedinte Liviu Dragnea".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.