Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Şedinţă extraordinară la Primăria Capitalei: Ce se va întâmpla

PMB primaria capitalei

Primarul General, Gabriela Firea, a convocat sedinta ordinara a Consiliului General al Municipiului Bucuresti luni, 30 ianuarie, la ora 15.00, la sediul Primariei Municipiului Bucuresti, in sala de consiliu de la etajul 3 ( Bdul Regina Elisabeta nr. 47).

Unul dintre cele 45 de proiecte care vor fi suspuse dezbaterii consilierilor generali in sedinta de maine, este Planul de Mobilitate Urbana Durabila 2016 – 2030 (PMUD), un document strategic care propune o viziune de dezvoltare a mobilitatii in regiunea Bucuresti-Ilfov.

Realizat cu sprijinul BERD, proiectul asigura punerea in aplicare a conceptelor europene de planificare si de management pentru mobilitatea urbana durabila adaptate la conditiile specifice regiunii Bucuresti – Ilfov si include, de asemenea, lista masurilor de imbunatatire a mobilitatii pe termen scurt, mediu si lung, spre exemplu crearea unei noi structuri de transport public integrat Bucuresti – Ilfov, diminuarea congestiei in trafic, imbunatatirea factorilor de mediu, reducerea poluarii, realizarea unei retele de transport cu bicicleta etc.

PMUD a fost elaborat in aproximativ un an si jumatate, in realizarea sa fiind implicati principalii factori de dezvoltare si de decizie locali, ONG-uri din domeniu, precum si alte institutii.

In decembrie 2015 Planul de Mobilitate Urbana 2016-2030 Regiunea Bucuresti-Ilfov a fost finalizat si apoi prezentat in cadrul unei serii de dezbateri publice, promovat pe site-urile Municipiului Bucuresti si C.J. Ilfov, prilej cu care s-au inclus comentarii si observatii ale cetatenilor si ale unor institutii/ONG-uri si mediatizat in anul 2016 prin ample campanii in mass-media si in retelele operatorilor de transport public din Bucuresti si Jud. Ilfov.

PMUD a fost supus Evaluarii Strategice a impactului asupra Mediului, in cadrul acestei etape fiind organizata o dezbatere publica a Raportului de Mediu pentru PMUD 2016-2030 Regiunea Bucuresti-Ilfov, observatiile si comentariile exprimate in sedinta de dezbatere publica conducand la modificarea Raportului si in final obtinerea Avizului de Mediu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.