DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Şedinţă importantă la Primăria Capitalei: Ce s-a decis

Gabriela Firea ALPAB

Primarul General, Gabriela Firea, a avut o sedinta de lucru cu reprezentantii ALPAB, ai Directiei de Politie Locala si Control, ai Directiei de Mediu, precum si cu reprezentanti ai Directiei Juridice si Patrimoniu din cadrul Primariei Capitalei. In cadrul sedintei s-a discutat despre situatia celor zece parcuri aflate in administrarea ALPAB, (parcurile Bordei, Carol I, Parcul Circului, Floreasca, Cismigiu, Herastrau, Izvor, parcul Sala Palatului, parcul Tineretului, Parcul Unirii) starea spatiilor de joaca si a spatiilor verzi, precum si necesitatea unui plan de investitii coerent.

"Trebuie sa luam masuri urgente pentru imbunatatirea conditiilor din parcurile Municipalitatii. Am primit numeroase sesizari din partea bucurestenilor cu privire la calitatea spatiilor de joaca din parcuri, precum si la aspectul spatiilor verzi. Avem in administrare zece parcuri, dintre care trei sunt monumente istorice. Este nevoie sa aducem aceste parcuri la nivelul parcurilor din marile orase europene. Bucurestenii au dreptul sa-si petreaca timpul liber in parcuri curate, moderne si sigure. Vom stabili un plan de investitii astfel incat sa fie acoperite toate reparatiile si modernizarile necesare", a explicat Primarul General, Gabriela Firea, care a mai declarat totodata ca este nevoie si de imbunatatirea aspectului aliniamentelor stradale, aflate in administrarea ALPAB. In prezent, sistemul de irigatii atat in parcuri cat si la nivelul aliniamentelor stradale este deficitar, astfel incat e nevoie de un plan de investitii coerent, care sa asigure intretinerea corespunzatoare a acestor spatii verzi.

De asemenea, Gabriela Firea a anuntat ca va supune aprobarii Consiliului General Planurile Urbanistice Zonale (PUZ) pentru parcurile aflate in adiministrarea Municipalitatii. Aceste PUZ-uri reglementeaza din punct de vedere urbanistic zonele de agrement, mobilier si spatiile verzi. Edilul sef a mai reamintit faptul ca Primaria Capitalei, Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara din Bucuresti si Asociatia Peisagistilor din Romania - Filiala Bucuresti au incheiat un protocol prin care se doreste imbunatatirea calitatii spatiilor verzi si extinderea acestora, cu respectarea conceptului de dezvoltare durabila.

Totodata, in cadrul sedintei s-a mai discutat si despre cele 7ha de teren din Parcul Herastrau. Astfel, pentru imobilul - teren in suprafata de 69.982,40 mp. situat in Sos. Nordului nr. 7-9, sector 1 (situat in perimetrul Parcului Herastrau) Municipiul Bucuresti prin Directia Patrimoniu a solicitat Oficiului de Cadastru si Publicitate Imobiliara Bucuresti - Biroul de Cadastru si Publicitate Imobiliara Sector 1 inscrierea dreptului de proprietate in favoarea Municipiului Bucuresti, conform Deciziei civile nr. 559R/12.05.2015.

In completarea cererii, Biroul de Cadastru si Publicitate Imobiliara Sector 1 a solicitat Primariei Municipiului Bucuresti clarificari si documente. S-a raspuns la toate solicitarile acestei instituii, urmeaza ca imobilul - teren ce a facut obiectul Deciziei civile nr. 559R/12.05.2015 sa fie inscris in cartea funciara ca proprietate publica a Municipiului Bucuresti. In ceea ce priveste constructiile din parcurile administrate de Municipalitate, Primarul General a declarat ca "in urma acestei sedinte am decis infiintarea unei comisii de inventariere a tuturor constructiilotr din parcuri, astfel incat legea sa fie respectata cu strictete. Este necesar sa cunoastem cu exactitate situatia juridica a fiecarei constructii din parcuri. Daca acestea sunt autorizate, daca respecta autorizatiile si, in caz contrar, sa aplicam sanctiunile impuse de lege. Subliniez ca incurajez investitorii, bucurestenii au nevoie de cat mai multe locuri de agrement unde sa se relaxeze, insa toate aceste investitii trebuie sa respecte legea", a declarat Gabriela Firea. Din comisie vor face parte reprezentati ai directiilor Juridic, Patrimoniu, ai Politiei Locale si Control si ALPAB, conform unui comunicat de presă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.