Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Şedinţă tensionată pe tema pensiilor speciale ale primarilor: Consiliul Economic şi Social a avizat negativ proiectul Codului Administrativ

bani-lei-salariu

Pensiile speciale, de mii de lei pentru primari, consilieri locali şi judeţeni, preşedinţi şi vicepreşedinţi de consilii judeţene, ar putea fi adoptate miercuri, în şedinţa de Guvern, prin Ordonanţă de Urgenţă. Proiectul a primit aviz negativ, marți, de la Consiliul Economic şi Social, în urma unei şedinţe în care sindicatele şi patronatele au criticat dur Guvernul, transmite stirileprotv.ro.

"Urgenţa este că... Somia, ăăă, România şi-a asumat nişte, ăăă, fa.. angajamente faţă de Uniunea Europeană, că implementăm strategiile privind funcţia publică şi reforma administraţiei. Deja suntem cu un an în urmă în implementare pentru că majoritatea acestor măsuri sunt în cod", a răspuns Sirma Caraman, secretar de stat Ministerul Dezvoltării, când i s-a cerut o explicaţie pentru adoptarea modificărilor prin OUG.

Secretarul de stat de la ministerul Dezvoltării Sirma Caraman a justificat pensiile speciale ale primarilor, consilierilor şi preşedinţilor de consilii judeţene prin faptul că aleşii au avut salarii mici: "Este o compensaţie pentru ceea ce s-a întâmplat până în prezent, că salariile din administraţia publică pentru primari au fost foarte mici."

"Dar când au candidat ştiau că o să vină această lege? Îşi dau demisia? Să se ducă acasă dacă au salariile mici, nu le-a cerut nimeni să candideze. Asta nu e o funcţie aşa...că sunt angajaţi undeva. Deci au făcut-o de bunăvoie şi acum le plângem noi de milă", a fost răspunsul reprezentantului patronatelor.

Pensia specială pentru un primar care a stat trei mandate şi are acum un salariu brut de 10.000 de lei pe lună ar fi aproape 6.000 de lei pe lună şi se cumulează cu orice alt venit. Codul Administrativ reuneşte 17 legi, are un text de 280 de pagini, cu 600 de articole şi a fost respins ca neconstituţional anul trecut de Curtea Constituţională. Proiectul ar fi trebuit dezbătut de Parlament. Guvernul a decis însă că e urgent.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.