Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sediul Jandarmeriei, renovat cu fonduri europene în valoare de 6 milioane lei obţinute prin PNRR

digi24.ro
jandarmerie
"Marţi, 21 februarie 2023, am fost invitat la sediul Ministerului Afacerilor Interne, alături de alţi câţiva inspectori şefi ai Jandarmeriei, Poliţiei, şi alte instituţii publice, în fapt cei care avem proiecte de renovare a sediilor prin fondurile PNRR şi care au fost aprobate. La nivelul inspectoratului nostru, obiectivul de investiţii Creşterea eficienţei energetice în sediul I.J.J. Brăila, este cel pentru care domnul ministru Lucian Bode şi domnul ministru Cseke Attila mi-au înmânat contractul de finanţare semnat", a declarat Iulian Albăceanu.

Clădirea în care funcţionează Jandarmeria brăileană a fost construită în anul 1978, iar în prezent nu mai corespunde din punct de vedere al eficienţei şi calităţii termice, rezistenţa termică a pereţilor exteriori fiind sub valoarea minimă prevăzută de normele tehnice în vigoare. Învelitoarea este de tip terasă necirculabilă, la care s-au efectuat reparaţii curente. Din cauza infiltraţiilor, pereţii adiacenţi sunt predispuşi în permanenţă la umezire, favorizând apariţia degradărilor la tavane şi pereţi, precum şi apariţia igrasiei şi a mucegaiului.

Inspectorul şef al IJJ Brăila a detaliat lucrările care vor fi executate în cadrul proiectului.

"Sursele regenerabile de energie ce vor fi implementate în cadrul proiectului sunt reprezentate de pompe de căldură de tip aer-apă şi integrarea acestora în sistemul existent de încălzire; panouri solare fotovoltaice pentru asigurarea parţială a consumului electric; pentru reducerea consumului de energie datorat ventilării spaţiilor se propun recuperatoare de căldură locale; instalaţie de panouri solare termice cu tuburi vidate. Şi, în acelaşi context, ar fi o staţie de reîncărcare vehicule electrice cu 2 puncte de încărcare per staţie. De asemenea, proiectul mai include şi o instalaţie de stingere cu apă a incendiilor cu hidranţi interiori şi exteriori, instalaţii de iluminat de securitate, instalaţii detectare şi avertizare incendiu, staţie de pompare pentru hidranţi şi rezervă de incendiu montată subteran. Totodată, infrastructura va fi adaptată pentru persoane cu dizabilităţi, se vor înlocui obiecte sanitare, vor fi prevăzute pardoseli din parchet triplu stratificat de trafic intens în birouri, granit pe holuri, casele scării, treptele exterioare şi grupurile sanitare şi vor fi inlocuite uşile interioare. Clădirea nu necesită consolidare, întrucât expertiza a încadrat-o în clasa de risc seismic 3", a precizat Albăceanu.

Contractul de finanţare semnat conţine valoarea finanţată de Uniunea Europeană, adică 5,89 milioane lei cu TVA inclus. Estimarea valorii proiectului a fost fundamentată prin DALI întocmit de experţii abilitaţi, cu respectarea ghidului specific aplicabil al finanţării proiectelor din fonduri U.E. aferente P.N.R.R. Perioada de implementare a proiectului nu va depăşi termenul de 30 iunie 2026. Intervenţia efectivă asupra clădirii este calculată la 12 luni, astfel: 3 luni pentru realizarea izolaţiei pereţilor exteriori plus tâmplărie exterioară, 1 lună pentru izolaţie terasă, 3 luni pentru lucrări interioare efectuate la parter şi subsol şi 5 luni pentru lucrări interioare la etajele 1 şi 2.

În urma implementării proiectului, va exista o reducere considerabilă a consumului anual de energie pentru încălzire în procent de 86,23% faţă cel actual, iar consumul de energie primară va scădea cu 67,27% comparativ cu situaţia prezentă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.