Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Şef de Consiliu Judeţean: 'S-au făcut presiuni asupra mea ca să vorbesc despre Dragnea, Ponta'

Horia Uioreanu

Un fost preşedinte de Consiliu Judeţean dă cărţile pe faţă. Fostul şef al Consiliului Judeţean Cluj, Horia Uioreanu le-a spus judecătorilor că procurorii au făcut presiuni la adresa lui pentru a face denunţuri la adresa mai multor lideri politici, printre care Liviu Dragnea sau Victor Ponta. Uioreanu a spus la ultimul termen al dosarului său de la instanţa supremă, că este nevinovat şi că s-au făcut presiuni asupra ca să spună lucruri compromiţătoare despre oameni politici, printre care Theodor Meleşcanu, Liviu Dragnea, Victor Ponta, Crin Antonescu şi Ioan Rus, dar a refuzat să colaboreze cu procurorii DNA. Decizia definitivă în dosarul lui Uioreanu va fi pronunţată în 21 decembrie.

Citeşte şi: Traian Băsescu a bătut palma cu Klaus Iohannis: Cei doi s-au înţeles împotriva PSD / VIDEO

La termenul de miercuri, instanţa i-a audiat, în calitate de martor, pe fostul director al Serviciului de Informaţii Externe (SIE) Teodor Meleşcanu şi pe Anca Elena Albu. Avocatul lui Uioreanu a cerut achitarea clientului său, pe motiv că fapta de care este acuzat nu este prevăzută de legea penală. “Nu a instigat pe nimeni Uioreanu. La Cluj a fost condamnat pe probe obţinute ilegal. Interceptările şi filajul au fost anterioare datei de 1 februarie 2014 şi făcute de SRI, deci trebuiau anulate”, a susţinut apărătorul fostului preşedinte al Consiliului Judeţean Cluj.

Citește și: DEZASTRU!!! Ne-au vandut pana in 2023!

Procurorul DNA prezent la şedinţa de judecată a cerut să se menţină interceptările şi celelalte probe din dosar. Acesta a arătat că Uioreanu a primit mai multe informaţii de la Albu, precizând că mama acesteia a afirmat că, în 2013, fiica sa urmărea un transfer la SIE. Magistratul a adăugat că Uioreanu a cerut un CV al Ancăi Albu pentru a vorbi cu Meleşcanu despre transferul acesteia la SIE, iar mai mulţi martori au spus că au văzut-o pe Albu cum dădea SMS-uri în timpul operaţiunilor de filaj.

Citeşte şi: Cum răspunde ALDE la OFERTA liberalilor

Horea Uioreanu a precizat că în perioada procesului şi în timpul urmăririi penale s-au făcut presiuni asupra sa din partea anchetatorilor să spună date compromiţătoare despre oameni politici, dar a refuzat acest lucru, scrie news.ro. ”În perioada procesului, s-au făcut presiuni din partea procurorului, pentru că eu am fost ţintă. Acordurile de recunoaştere a vinovăţiei ale altor inculpaţi au fost făcute ca să scape. S-au făcut şi presiuni asupra mea. Mi s-a sugerat să fac referiri la Meleşcanu, la Dragnea, Ponta, Ioan Rus sau Crin Antonescu. Am refuzat. Nu sunt vinovat, nu am făcut acest lucru. Am siguranţa că veţi cântări probele şi veţi constată că sunt nevinovat. Vreau să aveţi încredere în sinceritatea declaraţiilor mele”, a spus Uioreanu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.