DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Sef de sectie de la un spital judetean, declarat incompatibil de ANI

integritate

Agenția Naționalã de Integritate a constatat încãlcarea regimului juridic al incompatibilitãților de cãtre MARTHA ORSOLYA-KATALIN-ILONA, Șef Secție în cadrul Clinicii de Urologie a Spitalului Clinic Județean Mureș, întrucât, în perioada 19 ianuarie 2012 - 15 ianuarie 2014, a deținut, simultan cu funcția de conducere în cadrul spitalului, și funcția de administrator al S.C. Marmed S.R.L.

Astfel, MARTHA ORSOLYA-KATALIN-ILONA a încãlcat dispozițiile art. 180, alin. (1), lit. b) din Legea nr. 95/2006, potrivit cãrora „Funcția de manager persoanã fizicã este incompatibilã cu […] exercitarea oricãrei activitãþi sau oricãrei alte funcþii de manager, inclusiv cele neremunerate”, coroborat cu dispozițiile art. 184, alin. (12) din același act normativ, potrivit cãrora „dispozițiile art. 180, alin. 1, lit. b), c), d) referitoare la incompatibilitãți [...] se aplicã și șefilor de secții […]”.

MARTHA ORSOLYA-KATALIN-ILONA a fost informat despre declanșarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum și drepturile de care beneficiazã – de a fi asistatã sau reprezentatã de un avocat ºi de a prezenta date sau informații pe care le considerã necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris. Persoana evaluatã a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere în exercitarea dreptului la apãrare.

„Fapta persoanei cu privire la care s-a constatat […] încãlcarea obligaþiilor legale privind […] starea de incompatibilitate constituie abatere disciplinarã ºi se sancþioneazã potrivit reglementãrii aplicabile demnitãþii, funcþiei sau activitãþii respective […]”.

„Persoana […] fațã de care s-a constatat […] starea de incompatibilitate este decãzutã din dreptul de a mai exercita o funcție sau o demnitate publicã […] pe o perioadã de 3 ani de la data eliberãrii, destituirii din funcția ori demnitatea publicã respectivã sau a încetãrii de drept a mandatului. Dacã persoana a ocupat o funcție eligibilã, nu mai poate ocupa aceeași funcție pe o perioadã de 3 ani de la încetarea mandatului”.

Urmărește-ne:
ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.