Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Șeful diplomației europene nu e de acord cu interzicerea vizelor Schengen pentru ruși: 'Este o idee nefericită'

newsweek.ro
Josep Borrell

Șeful diplomației europene Josep Borrell consideră că ideea interzicerii eliberării vizelor Schengen pentru toți cetățenii ruși nu are succes.

"Interzicerea intrării tuturor cetățenilor ruși este o idee nefericită", a declarat luni el, citat de Bloomberg. "Trebuie să fim mai selectivi", a adăugat el.

Comisia Europeană (CE) a delegat decizia de a interzice intrarea cetățenilor ruși în autoritățile naționale ale țărilor participante. Letonia și Finlanda au restricționat deja eliberarea vizelor și solicită autorităților din alte țări ale UE să le urmeze exemplul. Estonia a urmat deja exemplul.

Riga și Helsinki vor ridica această problemă la nivelul UE în cadrul următorului Consiliu al miniștrilor de externe ai UE, programat să aibă loc la Praga la 31 august, deși se preconizează că examinarea acestei chestiuni va fi amânată până la reuniunea șefilor de stat și de guvern europeni din octombrie.

Reprezentantul oficial al CE, Anita Hipper, la rândul său, a declarat că Comisia discută cu statele membre ale UE problema vizelor pentru cetățenii ruși ridicată de o serie de țări ue și mizează pe o abordare coordonată.

"Încercăm la nivelul Uniunii Europene să ajungem la o reacție coordonată. Discuțiile continuă la nivelul Uniunii cu statele membre pentru a ține seama de evoluțiile recente și pentru a asigura o abordare coordonată", a spus ea.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.