Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Șeful KGB (Belarus) se așteaptă la un punct de cotitură în războiul din Ucraina în noiembrie-februarie

război, mariupol, ucraina, rusia, armată, soldați

Un punct de cotitură în „operațiunea specială”  din Ucraina – cum numesc prorușii invazia – ar putea avea loc în noiembrie-februarie, a declarat președintele Comitetului de Securitate de Stat din Belarus (KGB), Ivan Tertel, în cadrul unui briefing privind evoluțiile militare și politice în curs de desfășurare în Belarus și în străinătate, informează agenția BelTA.

"În cazul în care Federația Rusă desfășoară o campanie de mobilizare de calitate, oferă grupului său mijloace tehnice și arme avansate, atunci operațiunea militară va intra într-o fază cheie.

Conform estimărilor noastre, un punct de cotitură va avea loc în perioada noiembrie a acestui an - februarie a anului viitor", a declarat Ivan Tertel.

Declarațiile lui Ivan Tertel vin în contextul în care președintele belarus Alexander Lukașenko a anunțat că țara sa și Rusia vor "desfășura un grup regional comun de trupe" care aprofundează cooperarea militară dintre cele două țări.

Întrebat despre afirmaţiile lui Lukaşenko, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a spus: ”Interacţiunea în diverse domenii, inclusiv în apărare, este discutată constant în cursul contactelor bilaterale dintre Putin şi Lukaşenko”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.