Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Şefa Curţii Supreme, atac la Victor Ponta: Este inadmisibil!

stanciu

Preşedintele Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţiei (ÎCCJ), Livia Stanciu, a afirmat marţi că prin declaraţiile premierului Victor Ponta la adresa procurorului care s-a ocupat de dosarul "Turceni-Rovinari" s-a realizat o subminare a autorităţii judecătoreşti şi au fost depăşite limitele admisibile ale unui limbaj politic. 

Ea a subliniat că din punctul său de vedere astfel de afirmaţii au adus atingere atât independenţei, prestigiului, credibilităţii justiţiei şi că, deşi nu s-a urmărit în mod direct, dar măcar în mod indirect, s-a realizat o subminare a autorităţii judecătoreşti. 

"Astfel de afirmaţii făcute de către un om politic de rang înalt şi mă refer la premierul României, şeful Guvernului României, este clar că au depăşit limitele admisibile ale unui limbaj politic. Prin astfel de afirmaţii se poate induce opiniei publice o idee total falsă în sensul că procurorii care instrumentează - şi aici nu mă refer numai la procurorii DNA, ci la toţi procurorii -, ar fi lipsiţi de imparţialitate, lipsiţi de independenţă. (...) S-a încercat de fapt acreditarea ideii că în instrumentarea cauzelor penale procurorii îşi desfăşoară activitatea într-un mod abuziv atâta timp cât faci precizarea că sunt fapte inventate. Sigur acest aspect, dacă într-adevăr ar fi real, se poate verifica, iar verificarea o face doar instanţa care este investită cu soluţionarea cauzei respective pentru că instanţa este unica în măsură să verifice legalitatea şi temeinicia rechizitoriului, deci a actului de trimitere în judecată a persoanei respective indiferent de funcţia pe care acea persoană o ocupă în stat", a afirmat Livia Stanciu după şedinţa CSM. 

Şefa ÎCCJ a adăugat că nu i se pare normal, indiferent de nivelul ierarhic deţinut în stat, să se emită în spaţiul public apărări care pot fi făcute în cadrul procesual stabilit de lege, respectiv în sala de şedinţă şi nu în afara acesteia.

Vezi AICI declaraţiile lui Victor Ponta sancţionate de CSM!

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.