Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Şefa executivului din Hong Kong, Carrie Lam, va merge în Beijing pentru a discuta planurile de relansare a economiei

financial times
carrie lam

Şefa executivului din Hong Kong, Carrie Lam, va merge săptămâna viitoare la Beijing, pentru trei zile de discuţii despre planurile de relansare a economiei fostei colonii britanice, transmite Reuters, citată de AGERPRES.

Metropola economică, unul din punctele importante în reţeaua financiară mondială, a fost afectată de epidemia de coronavirus.

La conferinţa de presă săptămânală de marţi, Lam a anunţat că va pleca în 3 noiembrie la Shenzhen, în sudul Chinei, unde i se va face un test pentru depistarea virusului, înainte de a-şi continua călătoria spre capitală. Deplasarea la Beijing este 'de această dată doar pe partea economică, adică având în vedere situaţia economică, desigur foarte gravă în Hong Kong' a spus ea.

'Avem nevoie de mai multe măsuri de sprijin din partea Chinei continentale, în special ţinând seama de direcţia generală care trebuie urmată de Hong Kong pentru o mai bună integrare cu partea continentală a Chinei, în special în Zona Extinsă a Golfului (n. red. - regiune din sud-estul ţării unde se mai află metropolele Macao şi Guangzhou)', a arătat Lam.

Citește și: Hotărâre a CNSU: cum poate fi îndepărtată masca în spațiile deschise. Lista țărilor cu risc epidemiologic ridicat/DOCUMENT

Lidera agreată de Beijing şi-a amânat luna aceasta discursul politic anual până în noiembrie, după vizita la Beijing, unde va discuta modalităţile prin care guvernul poate ajuta teritoriul retrocedat Chinei de Regatul Unit în 1997.

Lam a insistat de multe ori asupra importanţei Zonei Extinse a Golfului ca un pilon important pentru profiturile Hong Kongului.

Oraşul suferă atât din cauza pandemiei, cât şi a tulburărilor legate de protestele antiguvernamentale, de multe ori violente. Criza declanşată anul trecut este cea mai gravă din ultimele decenii. Beijingul a impus în iunie o lege a securităţii naţionale pentru Hong Kong, care stabileşte pedepse mergând până la închisoarea pe viaţă pentru revoltă, secesiune şi complicitate cu forţele străine. Atât autorităţile centrale chineze, cât şi cele locale - conduse de Lam - au susţinut că legea este necesară pentru asigurarea stabilităţii oraşului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.