Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Şefa Înaltei Curți, Cristina Tarcea, mesaj pentru români în Cartea anului 2018

adevarul.ro
cristina tarcea

Albumul „Români de Centenar” se anunță a fi CARTEA ANULUI 2018. Patriarhul Daniel, Eugen Simon, Gabriela Adameșteanu, Norman Manea, Constantin Bălăceanu Stolnici, Nadia Comăneci, Gheorghe Hagi, Grigore Leșe, Gheorghe Zamfir, generalul Nicolae Ciucă, Alina Cojocaru și alții au analizat în câteva cuvinte ce a fost și ce este România de la 1918 încoace.

Concluziile unora dintre personalitățile române sunt amare și arată că „ ceea ce construiesc unii, alții distrug”, în timp ce alții se întreabă retoric „Unde sunt bărbații de stat ai anului 2018?”. Unul dintre cele mai emoționante mesaje însă, îl transmite judecătorul Cristina Tarcea, Președintele Înaltei Curți de Casațtie și Justiție: „A fost o perioadă în care am călătorit prin lume în căutarea identității spirituale.

Aveam să aflu că uimitorul ansamblu megalitic de la Stonehenge mi-a readus în memorie misterul dealurilor copilăriei petrecute la bunici, undeva lângă Cucuteni, iar Columna lui Traian nu ar fi fost aceeaşi fără imaginea lui Decebal. Am stat la taifas cu regina Elisabeta I a Angliei în faţa pietrei sale tombale şi am întrebat-o dacă solii săi îi trimiseseră veşti despre faptele de vitejie ale voievodului Mihai. Mai aveam să aflu că peisajul selenar din Valea Morții îşi are pereche în inima mea în Vulcanii Noroioşi şi că măreţia stâncilor din Marele Canion îmi este atât de cunoscută de pe vremea când cutreieram potecile masivului Piatra Craiului.

Atunci am realizat cât de profund îmi este dor de România…

Şi tot atunci am realizat că identitatea mea spirituală regăsită îşi are izvorul aici, în România.”

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.