Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Şefa Partidului Conservator din Scoţia, Ruth Davidson, şi-a anunţat demisia

Scotia

Şefa Partidului Conservator din Scoţia, Ruth Davidson şi-a anunţat joi demisia, invocând faptul că nu mai poate împăca responsabilităţile funcţiei cu viaţa de familie, şi menţionând că a făcut tot ce i-a stat putinţă pentru a reduce riscurile Brexitului, transmite Reuters, potrivit Agerpres.

Demisia lui Ruth Davidson survine la o zi după ce premierul britanic Boris Johnson a anunţat suspendarea parlamentului de la Londra până cu două săptămâni înaintea datei Brexitului, 31 octombrie.

'Deşi nu am ascuns conflictul pe care l-am încercat în legătură cu Brexitul, m-am străduit să trasez un curs pentru partidul nostru care recunoaşte şi respectă rezultatele referendumului, încercând în acelaşi timp să maximizez oportunităţile şi să atenuez riscurile pentru firme şi sectoare scoţiene cheie', a afirmat Ruth Davidson în scrisoarea sa de demisie către preşedintele formaţiunii scoţiene.

'Mă tem că, încercând să fiu un bun lider de-a lungul anilor, m-am dovedit o rea fiică, soră, parteneră şi prietenă', a adăugat ea.

Ruth Davidson, în vârstă de 40 de ani, cu o personalitate charismatică, a reuşit să dea un suflu nou Partidului Conservator în Scoţia în cei opt ani în care s-a aflat la conducerea acestuia, furnizând o contrapondere la Partidul Naţional Scoţian (SNP) al Nicolei Sturgeon, actualul prim-ministru. Mandatele obţinute de conservatorii scoţieni au ajutat Partidul Conservator să păstreze puterea în parlamentul de la Londra.

Ruth Davidson, care a sprijinit în 2016 campania de rămânere a Marii Britanii în Uniunea Europeană, a declarat că va continua să susţină partidul, pe premier şi locul Scoţiei în componenţa Marii Britanii.

Ea le-a cerut parlamentarilor de la Londra să lucreze pentru un acord de Brexit, afirmând că sprijină eforturile premierului Boris Johnson în acest sens.

Ruth Davidson a mai spus că unitatea Marii Britanii depinde de un respect reciproc care lipseşte în dezbaterea cu privire la Brexit. 'Respectul este ceea ce lipseşte din dezbaterile noastre, iar fără respect nu poţi înţelege şi nu poţi uni ceea ce noi în Scoţia şi în Marea Britanie trebuie să facem', a adăugat ea.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.