Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Şefii raliului-raid Dakar vor creerea unui raliu în Algeria

raliu

Organizatorii Raliului-raid Dakar au întreprins demersuri pentru crearea unei curse în Algeria, la 25 de ani după startul legendarului raliu-raid dat în această ţară şi la 10 ani după ultimul său start din Africa, au anunţat luni autorităţile algeriene. Gruparea franceză Amaury Sport Organisation (ASO) vrea ''să organizeze un raliu de şase zile în Algeria în 2018'', a declarat pentru AFP ministrul algerian al Tineretului şi Sportului, El Hadi Ould Ali, asigurând că organizatorii le-au ''transmis o cerere oficială'' în acest sens, conform Agerpres.

O delegaţie a ASO este aşteptată în februarie la Alger pentru discutarea proiectului, a adăugat ministrul, fără să dea alte detalii. Datele şi parcursul cursei urmează să fie stabilite. Algeria a fost multă vreme o etapă majoră a raliului Dakar: în timpul primelor sale 10 ediţii (1979-1988) raliul se numea ''Paris-Alger-Dakar'', iar capitala algeriană era poarta de intrare a cursei pe continentul african.

Raliul a părăsit apoi Algeria. El a mai revenit pentru scurt timp în această ţară, ultima dată la ediţia din 1993, cu mai multe etape în sudul Algeriei. Raliul Dakar a părăsit definitiv continentul african după anularea ediţiei 2008 din cauza ameninţărilor teroriste care îl vizau în Mauritania. Potrivit ziarului TSA (Tout sur l'Algerie) care scrie că a putut consulta un document adresat autorităţilor algeriene de ASO, aceasta din urmă vrea să organizeze în Algeria ''un Dakar Series'', sub forma unui ''raliul profesionist şi amator de şase zile începând din septembrie 2018''. '''Dakar Series Algerie' ar fi oportunitatea unică, pentru familia Dakar, de a pune din nou piciorul în Africa după 10 ani de prezenţă în America de Sud'', scrie ASO în documentul remis autorităţilor algeriene, potrivit cotidianului TSA.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.