Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Şeful arbitrilor din Haiti, suspendat 90 de zile de FIFA: Este acuzat de abuzuri sexuale

FIFA

Şeful arbitrilor din Haiti, Rosnick Grant, a fost suspendat 90 de zile de FIFA din orice activitate legată de fotbal în urma unei anchete, în curs de desfăşurare, privind acuzaţiile de abuzuri sexuale, scrie miercuri cotidianul The Guardian, potrivit AGERPRES.

Fost arbitru internaţional, în prezent preşedintele comisiei de arbitri din cadrul Federaţiei haitiene (FHF) şi vicepreşedinte al FHF, Grant a fost contactat la sfârşitul lui august de comisia de etică a FIFA, care i-a cerut să dea o declaraţie scrisă în cadrul anchetei.

Un comunicat al FIFA a confirmat că el a fost suspendat pentru 90 de zile. "Sancţiunea a fost impusă în legătură cu ancheta în curs de desfăşurare vizându-l pe dl. Grant", a indicat forul fotbalistic mondial.

Se înţelege că mai multe presupuse victime au oferit deja dovezi FIFA în legătură cu Grant, care după o carieră de arbitru de 16 ani a devenit în 2009 şeful arbitrilor din ţara sa. Victimele susţin că Grant a intimidat mai multe tinere arbitre, ameninţându-le că le va distruge cariera dacă nu vor întreţine relaţii sexuale cu el.

"Ne-a hărţuit", a declarat în septembrie o presupusă victimă pentru The Guardian. "Dacă vrei să ai o carieră, să arbitrezi nişte turnee singurul om care poate face asta să se întâmple este Grant. Foloseşte asta ca o pârghie. Ca să fii ales, avem câteva teste, de exemplu fizice. Unele fete au trecut testul dar nu au fost alese. Avem nişte fete care nu au dat testul fizic şi cu toate acestea au fost alese fiindcă se culcă cu Grant. E foarte simplu", a spus această victimă.

Citește și: Episod incendiar în Parlamentul European: Traian Băsescu l-a ridiculizat pe șeful diplomației UE / VIDEO

În septembrie, Grant a afirmat că nu vrea să răspundă întrebărilor puse de cotidianul britanic în legătură cu acuzaţiile ce i-au fost aduse: "Din păcate, nu pot vorbi cu dumneavoastră, fiindcă discut cu altă instituţie pe această temă. Vă rog să înţelegeţi că este necesară confidenţialitatea. Îmi pare rău."

În noiembrie, FIFA l-a suspendat pe viaţă pe preşedintele Federaţiei haitiene, Yves Jean-Bart, acuzat că a violat mai multe jucătoare. De asemenea, Jean-Bart a fost amendat cu un milion de franci elveţieni, transmite AFP.

La sfârşitul lui august, FIFA i-a suspendat temporar pe Nela Joseph, care se ocupa de supravegherea junioarelor la centrul tehnic naţional de la Croix-des-Bouquets, şi Wilner Etienne, director tehnic naţional în cadrul FHF. La mijlocul lui octombrie, s-a "extins cercetarea" la Yvette Felix, fost căpitan al naţionalei feminine haitiene şi antrenor secund la Croix-des-Bouquets.

Avocatul haitian Jacques Letang este în fruntea unui comitet de normalizare numit de FIFA, al cărui mandat se încheie pe 30 noiembrie 2022 şi care va ajuta la conducerea FHF şi la organizarea de alegeri pentru un nou comitet executiv. Michaelle Jean, fost guvernator general al Canadei, a fost numită la conducerea unui comitet consultativ care va oferi sprijin comitetului de normalizare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.