Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Şeful armatei israeliene, Aviv Kohavi, afirmă că Hamas nu a estimat corect amploarea reacţiei israeliene

Time of Israel
IDF armata israeliana

Şeful armatei israeliene, Aviv Kohavi, a declarat duminică că mişcarea islamistă Hamas, aflată la putere în Fâşia Gaza, "nu a calculat corect amploarea" răspunsului israelian când a lansat ploaia de rachete săptămâna trecută, transmite AFP preluat de agerpres.

"Acţionăm cu un simţ al dreptăţii, cu sentimentul că este corect ce facem, că este ceea ce trebuie făcut pentru a proteja cetăţenii Israelului", a adăugat Kohavi într-o declaraţie după o întâlnire la Tel Aviv cu premierul Benjamin Netanyahu, cu ministrul apărării Benny Gantz şi cu şefii Shin Beth şi Mossad.

După întâlnire, prim-ministrul Netanyahu a reiterat că operaţiunea armatei israeliene în curs de desfăşurare va lua timp.

"Niciun terorist nu este în siguranţă (...), vom continua să acţionăm atât timp cât este necesar pentru a restabili liniştea şi securitatea cetăţenilor Israelului. Aceasta va dura ceva timp", a declarat Netanyahu.

"Scopul operaţiunii este de a restabili liniştea pe termen lung, de a consolida forţele moderate din regiune şi de a priva Hamas de capacităţile sale strategice", a adăugat Benny Gantz, şeful armatei israeliene în timpul războiului din Gaza, în 2014.

Începând de luni, grupări armate palestiniene conduse de Hamas au lansat în jur de 3.000 de rachete dinspre Fâşia Gaza spre teritoriul israelian. Cele mai multe au căzut în enclava palestiniană, pe terenuri nelocuite din Israel sau au fost interceptate de scutul antirachetă Domul de Fier.

Şeful armatei israeliene a precizat că a fost cel mai intens ritm de lansare a unor rachete spre Israel înregistrat vreodată. Conform estimărilor lui Aviv Kohavi, arsenalul celor din Fâşia Gaza este de aproximativ 15.000.

Rachetele lansate au făcut zece morţi în rândul populaţiei israeliene, în timp ce atacurile israeliene asupra Fâşiei Gaza au produs moartea a cel puţin 192 de persoane, dintre care 58 de copii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.