Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Şeful Autorităţii Navale Române, despre nava scufundată în Marea Neagră: 'Probabil nava s-a rupt din cauza furtunii. Operaţiunea de salvare a fost dificilă'

national.ro
nava scufundată

Şeful Autorităţii Navale Române, Cosmin Dumitrache, a declarat că operaţiunea de salvare a marinarilor de pe nava ucraineană care s-a scufundat a fost una dificilă deoarece gradul mării era foarte ridicat. El a precizat că cel mai probabil nava s-a rupt din cauza furtunii. Marinarii au fost duşi la Spitalul Judeţean Constanţa pentru investigaţii după ce au stat în apă cinci, şase ore. Marinarii au fost aduşi vineri dimineaţă în Portul Constanţa şi acolo a avut loc triajul epidemiologic realizat de specialiştii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Dobrogea.

“Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Dobrogea a alocat resursele necesare pentru a asigura triajul celor nouă membri ai echipajului, care au supravieţuit şi au fost transportaţi în Portul Constanţa. Ne-am deplasat cu două echipaje medicale, respectiv un B2 şi un C1 şi două autospeciale de transport victime multiple. De asemenea, au fost mobilizate o autospecială de transport persoane - un microbuz şi autospeciala CBRN pentru operaţiunile de decontaminare. De asemenea, au fost alocate şi resurse de la Serviciul Judeţean de Ambulanţă, respectiv două echipaje medicale şi împreună am desfăşurat acţiunile de triaj“, a declarat şeful ISU Dobrogea, Mihail Cristian Amarandei, potrivit news.ro.

Citește și: EXCLUSIV Femeia care i-ar fi secretizat dosarul lui Dan Barna, angajată la Cabinetul vicepremierului USR-PLUS!

Şeful Serviciului de Ambulanţă Judeţean Constanţa, Laurenţiu Bădescu a afirmat ca marinarii trebuie investigaţi la Unitatea de Primire Urgenţe din Constanţa.

"Sunt stabili hemodinamic, au fost testaţi pe antigen rapid şi sunt negativ toţi. Au stat cinci, şase ore în apă, se resimt, trebuie investigaţi la UPU Constanţa radiologic si paraclinic. (...) Sunt conştienţi, colaboranţi, au stat multe ore în apă, se resimt şi trebuie investigaţi", a afirmat şeful SAJ Constanţa.

Directorul Autorităţii Navele Române, Cosmin Dumitrache, a afirmat că operaţiunea de salvare a fost una dificilă.

"A fost o operaţiune dificilă din doua puncte de vedere, una, gradul mării foarte ridicat şi al doilea, distanţa faţă de ţărm, este o distanta considerabilă, 76 de mile de Constanţa", a declarat directorul ANR.

El a menţionat că cel mai probabil nava s-a rupt în urma furtunii şi că nu există vreo urmă de poluare în zona respectiva.

"Probabil nava s-a rupt din cauza furtunii. (...) Nu există nicio urmă de poluare, nu au fost observate irizaţii la locul incidentului, dar se va monitoriza zona pentru că este posibil să apară irizaţii în zonă", a mai declarat Cosmin Dumitrache.

El a precizat că sunt căutate două persoane, doar trupul decedat al unui marinar fiind recuperat până în prezent.

Însărcinatul cu afaceri al Ucrainei în România, Pavel Rohovei, a declarat că sunt făcute formalităţile pentru repatrierea marinarilor.

"În ceea ce priveşte soarta marinnarilor care se află aici, se vor afla sper eu nu mai mult de două zile. Noi avem o echipă de la Consulatul Ucrainei, de la Bucureşti , care deja lucrează în cooperare poliţia de frontiera, cu organele de drept ale României pentru a realiza toate formalităţile pentru ca să-i întoarcem pe cetăţenii ucraineni acasă la familiile lor. La Ambasada Ucrainei din Bucureşti există o linie de urgenţă, am luat legatura cu toate rudele acestor marinari, ei au toată informaţia despre rude", a afirmat oficialul ucrainean.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.