Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Şeful CCR, despre Cazul Iohannis: Pierderea mandatului curge de la decizia instanţei

Augustin-Zegrean

Judecatorii Curţii Constituţionale vor lua marţi o decizie în privinţa constituţionalităţii legii ANI, în speţa în care este implicat şi preşedinte ales, Klaus Iohannis. După trei amânări, şeful CCR, Augustin Zegrean, dă asigurări că decizia nu se va mai lăsa aşteptată.

„Nu am nicio informație că cineva ar lipsi astăzi. Au mai venit și alte dosare de la alte tribunale, cred că ar fi timpul să judecăm, da”, a declarat, marți dimineață, președintele CCR, Augustin Zegrean. Acesta a mai precizat că marţi se iau în discuţie mai mult de 10 dosare.

Augustin Zegrean a mai explicat ce se întâmplă mai departe cu primarii acuzaţi de ANI, inclusiv cu Iohannis, în funcţie de decizia pe care CCR o va lua azi. Astfel, dacă articolul art. 87 alin. (1) litera f din Legea 161/2003 va fi declarat neconstituţional, aleşii locali declaraţi incompatibili de ANI vor scăpa de procese, instanţele urmând să ia act de decizia CCR la următorul termen. Dacă judecătorii CCR decid că articolul este contituţional, procesele primarilor merg mai departe. Ulterior, dacă sentinţa ANI este menţinută, "pierderea mandatului curge de la decizia instanţei", a precizat Zegrean.

Cât despre cazul în care Iohannis ar urma să piardă procesul de la ÎCCJ, Zegrean a declarat că nu se ştie încă exact dacă imunitatea prezidenţială acoperă şi o astfel de situaţie.

Citeşte şi: Curtea Constituţională tranşează Cazul Iohannis

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.