Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Seful CIA la Kiev, șeful FBI la București. Activitate intensă a serviciilor americane in Estul Europei

ofiter-de-rang-inalt-arestat-de-serviciul-de-securitate-suspectul-este-banuit-de-spionaj-in-favoarea-rusiei-18495285

După ce șeful FBI a descins la București unde a ajuns la o înțelegere cu privire la instruirea ofițerilor români la Quantico, Directorul Agenției Centrale de Informații a SUA (CIA), William Burns, a efectuat o vizită secretă în Ucraina joia trecută, a anunţat publicaţia "The New York Times" (NYT), notează TASS.

Potrivit informaţiilor acesteia, scopul acestei vizite - a 10-a de la începutul conflictului în februarie 2022 - a fost să liniștească conducerea ucraineană pe fondul neaprobării de către Camera Reprezentanților SUA a finanțării suplimentare pentru Kiev. Congresul SUA nu a mai putut să aprobe un nou pachet de ajutor pentru Ucraina din octombrie 2023. Din această cauză, de la sfârșitul lunii decembrie, Statele Unite ale Americii au încetat să furnizeze Kievului arme și muniție, inclusiv cu obuze de artilerie. Livrările din țările europene nu pot satisface nevoile Forțelor Armate ale Ucrainei

 

Directorul FBI a fost în România

Aproximativ în aceiași perioadă directorul Biroului Federal de Investigații (FBI) încă din august 2017, Christopher A. Wray a făcut un tur de forță la București.

El s-a întâlnit la Ministerul Public cu procurorul general al României, dar și cu șefii principalelor direcții DIICOT, pe de o parte, dar și Direcția Națională Anticorupție și a discutat despre cooperarea dintre autoritățile judiciare de la București și Biroul Federal de Investigații din Statele Unite ale Americii, mai ales că între aceste instituții există deja o cooperare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.