Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Şeful CJPC Constanţa: 'ANSVSA autorizează pe litoral orice cașcarabetă'

Conducerea Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor (CJPC) Constanța este nemulțumită de activitatea Autorității Naționale Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA), acuzându-i pe reprezentanții instituției că autorizează pe litoral „orice cașcarabetă”, potrivit mediafax.

Șeful CJPC Constanța, Horia Constantinescu, a afirmat, miercuri, în ședința Colegiului Prefectural, că este nemulțumit de activitatea de autorizare pe care o desfășoară ANSVSA, precizând că sunt unități de alimentație publică autorizate, dar care nu îndeplinesc nici măcar criteriile minime.

Citește și: Lovitură în plin pentru Opoziție! Liviu Dragnea a câștigat

„Ne trezim în continuare cu locații autorizate despre care noi credem că nu numai că nu îndeplinesc (condițiile de autorizare – n.r.), dar nu ar trebui să îndeplinească nici pentru Pakistan. Și totuși au avizele de la instituția dumneavoastră. Este adevărat că noi am făcut o evaluare și am constatat că parte dintre ele sunt emise așa cum se făcea în trecut, pe declarații pe propria răspundere a operatorului economic, dar parte dintre ele, totuși, primesc vizita colegilor dumneavoastră și sunt autorizate. (…) Suntem situați în zona de derizoriu, unii să emită autorizația de funcționare în iunie și noi să o retragem la sfârșitul lui iunie, pentru neîndeplinirea deloc a nici uneia dintre criteriile de emitere a acesteia”, a declarat Horia Constantinescu.

Șeful CJPC Constanța a dat drept exemplu o acțiune de control desfășurată în Eforie, în timpul căreia a descoperit că aveau autorizație de funcționare diverse „aplecători și cașcarabete”.

Citește și: Ipoteză-bombă! Cine ar urma să fie viitorul președinte al României – Șah pentru Klaus Iohannis

„Am desfășurat o acțiune de control vineri în Eforie Nord și ieri (marți – n.r.) în Eforie Sud. Opt dintre locații, după părerea noastră, nu înțelegem de ce s-au autorizat. În primul rând, nu au autorizație de construire, în al doilea rând, ele nu există din punct de vedere urbanistic. Conform OUG 99, ele trebuie să fie locații cu destinație de alimentație publică pentru a fi autorizate. Dar noi vorbim aici de niște cașcarabete, de niște aplecători. Am luat legătura și cu președintele instituției dumneavoastră încă de anul trecut rugându-l să stabilim care este ștacheta sub care niciuna dintre instituții nu mai coboară. Stabilisem cu domnia sa atunci că la nivel de cașcarabete, aplecători nu mai emitem autorizații”, a spus Horia Constantinescu.

El a dat exemplul unor patiserii care nu aveau nici ușă la intrare, deși activitatea acestora trebuie ferită de praf și insecte.

Citește și: Lovitură de teatru! Tatăl adoptiv al Sorinei dinamitează acuzațiile asistentului maternal

„Ieri, de exemplu, am închis trei patiserii. Nu aveau nici frontul de geamuri… știm că locația trebuie să fie la adăpost de praf și de insecte, ele nu aveau nici ușă de intrare în spațiul de preparare a alimentelor și totuși aveau autorizație sanitară veterinară emisă în acest sezon. (…) Cu două grătare înăuntru, fără chiuvete, fără scurgere în pardoseală, care au autorizație de funcționare”, a mai spus șeful CJPC Constanța.

Horia Constantinescu a precizat că își dorește ca între cele două instituții să existe protocoale, prin care să se stabilească limita de jos până la care o unitate de alimentație publică poate fi autorizată.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.