Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Şeful Comisiei SRI acuză o conspiraţie DNA-Ponta-Iohannis-Opoziţie: 'O dovadă clară a existenţei statului paralel'

stiripesurse.ro
Claudiu Manda

Președintele Comisiei de Control SRI Claudiu Manda susține că acțiunea de azi din Parlament, de revocare a lui Liviu Dragnea din funcția de președinte al Camerei Deputaților, este o acțiune comună a lui Ponta, Iohannis, Opoziția și DNA, dovadă a existenţei statului paralel.

"Am asistat astăzi la un gest disperat al Opoziției care ignoră realitatea: nu există nicio problemă cu majoritatea la Camera Deputaţilor! Dimpotrivă, actuala putere se bucură de o largă majoritate fiind sprijinită prin vot de deputaţii minorităţilor naţionale şi ai UDMR. Demersul disperat al Opoziției de a forța schimbarea conducerii Camerei Deputaților reprezintă o încălcare grosolană a tuturor normelor de drept care guvernează activitatea Parlamentului României. Regulamentul, pe care toți parlamentarii se presupune că îl cunosc, este clar și prevede că votul pentru schimbarea preşedintelui Camerei se poate face doar la solicitarea liderului de grup care l-a propus", scrie Claudiu Manda, pe Facebook.

CITEȘTE ȘI: Cât de mult poți ține carnea în frigider în funcție de proveniență

Președintele Comisiei de Control SRI spune că nu este întâmplătoare audierea lui Carmen Mihălcescu la DNA exact în ziua acțiunii opoziției.

"Mai mult, Constituția României precizează la art 64, alin 2 că ”Preşedintele Camerei Deputaţilor şi preşedintele Senatului se aleg pe durata mandatului Camerelor” Deci, nici ordinea de zi, stabilită de Biroul Permanent, nu poate fi schimbată doar la cererea opoziției, ci doar cu acordul unanim al liderilor de grup. Ceea ce nu s-a întâmplat! Întreaga punere în scenă de astăzi a fost regizată într-un moment în care mai mulţi deputaţi miniştri se află la Bruxelles participând la procedurile de preluare a preşedinţiei Consiliului Europei. Coincidență sau nu, în paralel, vicepreşedintele Camerei Deputaţilor, Carmen Mihălcescu (Moldovan) a fost chemată la DNA, pentru a fi audiată de către procurori. Acest scenariu, prin care Victor Ponta alături de Iohannis, de liderii opoziţiei şi de procurorii DNA vor să le dea celor de la PNL conducerea Camerei Deputaţilor, este o dovadă clară a existenţei statului paralel şi modului antidemocratic în care acesta acţionează", a mai spus Manda.

Prim-vicepreședintele PNL, deputatul Raluca Turcan, a cerut, miercuri dimineață, în ședința de plen a Camerei Deputaților, revocarea lui Liviu Dragnea de la conducerea acestui for legislativ. De asemenea, ea a cerut și revocarea lui Florin Iordache din funcția de vicepreședinte. Ea a mai solicitat ca ședința de plen să fie condusă de vicepreședintele Camerei Deputaților Marilen - Gabriel Pirtea (PNL), nu de Florin Iordache.

La rândul său, vicepreședintele Camerei Deputaților Florin Iordache a afirmat că cererea Opoziției privind revocarea din funcție a președintelui și a unui vicepreședinte al Camerei Deputaților nu este regulamentară, acuzând inițiatorii de deficiențe în a înțelege regulamentul.

CITEȘTE ȘI: Alternativa naturală: Ceaiurile care te ajută să ai o digestie uşoară .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.