Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Şeful Consiliului Judeţean Iaşi cere măsuri urgente pentru blocarea extinderii focarului de la Suceava: Nu transformaţi Iaşiul şi Moldova în Lombardia României

Maricel Popa

Preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, Maricel Popa, cere autorităţilor centrale să ia măsuri pentru blocarea extinderii focarului de Covid-19 apărut la Suceava, precizând că trebuie oprit transferul pacienţilor de la spitalul din Suceava către spitale din Iaşi, Botoşani şi Neamţ, anunță news.ro.

“Nu transformaţi Iaşul şi Moldova în Lombardia României! Solicit autorităţilor centrale luarea tuturor măsurilor pentru blocarea extinderii focarului de COVID-19 apărut în nordul ţării, cu atât mai mult cu cât relocarea pacienţilor de la Spitalul Judeţean din Suceava către alte spitale din Iaşi, Botoşani sau Neamţ ar putea conduce la răspândirea noului virus“, scrie pe Facebook preşedintele CJ Iaşi, Maricel Popa.

Citește și: Victor Ponta vine cu o PROFEȚIE SUMBRĂ: Peste o lună o să vedeți că problema principală va fi legată de mâncare

El adaugă că este îngrijorător ceea ce s-a întâmplat la Suceava şi consideră că relocarea pacienţilor către spitale din alte zone nu este cea mai bună soluţie.

Maricel Popa precizează că există riscul major de a fi infectate şi alte spitale şi că “am putea ajunge în situaţia nefericită ca toată regiunea Nord-Est să devină Lombardia României“.

“De aceea, fac cu toată răspunderea un apel la autorităţi, la Ministerul Sănătăţii, la Guvernul României, să regândească această strategie. Cele mai multe dintre spitalele ieşene au adresabilitate regională. Personalul medical de aici trebuie protejat şi ferit de orice risc. Dacă se îmbolnăvesc cadrele medicale, riscăm să blocăm tot sistemul de sănătate din Moldova. Pe modelul aplicat în alte state, focarul de la Suceava ar trebui închis şi izolat, pentru a evita riscul ca medici sau pacienţi din alte spitale să fie infectaţi cu COVID-19“, susţine preşedintele CJ Iaşi.

Maricel Popa consideră că municipiul Suceava “ar trebui izolat în sistem circular, aria de securizare putând cuprinde, la nevoie, întregul judeţ“.

“Ar trebui să ducem acolo specialişti din alte judeţe, dar şi echipamente şi medicamente pentru a asigura tratamentul tuturor pacienţilor în condiţii optime. Poate şi instalarea imediată a unui spital de campanie, în colaborare cu toate celelalte judeţe din zonă, cu sprijinul armatei, ar fi o soluţie de luat în calcul. Ar fi un gest de responsabilitate care, pe de o parte, ar grăbi vindecarea celor infectaţi, iar pe alta, ar pune la adăpost, ar proteja populaţia din restul regiunii. Trebuie să învăţăm din greşelile altora, din experienţa celor care au trecut prin astfel de situaţii şi să acţionăm în consecinţă, adoptând cele mai bune soluţii, atât pentru medici, cât şi pentru pacienţi şi populaţie“, a declarat preşedintele CJ Iaşi, Maricel Popa.

Citește și: Coronavirusul produce DISPERARE: o asistentă a PLÂNS în direct la TV, cerându-i secretarului de stat Nelu Tătaru să fie testată

El a mai precizat că în cursul zilei de miercuri, consiliul judeţean Iaşi a alocat suma de 6,23 milioane de lei pentru spitalele ieşene din subordine, implicate direct în lupta cu noul COVID – 19.

Echipa Ministerului Sănătăţii care a verificat situaţia de la Spitalul Judeţean Suceava, unde peste 80 de medici şi asistente au fost infectate cu coronavirus, a decis închiderea unităţii medicale în următoarele 48 de ore pentru dezinfecţie. Cei 124 de pacienţi cre mai sunt internaţi în spital, unii infectaţi cu COVID, vor fi transferaţi spre alte unităţi medicale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.