Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Şeful demis al ANAF trece la atac. 'DNA a minţit!' L-a denunţat pe Ponta?

gelu diaconu sef anaf

Gelu Diaconu, şeful demis al ANAF, trece la acuzaţii după ce a fost pus sub acuzare de DNA. Acesta anunţă că se "apucă de denunţuri", mai ales că a citit în presă că l-ar fi denunţat pe Ponta.

Diaconu spune că, de fapt, nu a făcut niciun denunţ, deşi poate ar fi trebuit. Cel mai recent, social-democratul Codrin Ştefănescu afirma că "au apărut informaţii" despre un asemenea denunţ. Fostul şef al Fiscului acuză DNA de minciună, susţinând că ANAF nu s-a contituit parte civilă în procesul lui Ponta, aşa cum anunţaseră procurorii.

Vezi şi: Codrin Ștefănescu: A apărut informația că fostul șef ANAF l-a denunțat pe Victor Ponta la DNA

"Ce denunţ să-i fac lui Ponta? Am avut decenţa. Am tăcut, deşi poate a fost o greşeală, dar m-am gândit să nu implic ANAF în scandaluri, atunci când DNA a dat eronat comunicat că ANAF s-a făcut parte civilă în dosarul Ponta-Şova. Sau dacă s-a făcut, sub nici o formă sub semnătura mea, poate o fi semnat vreun portar de la ANAF. Din punct de vedere fiscal, alte elemente din dosar nu mă interesează. Eu am gestionat ANAF. Păi la cât mă pricep eu în materie de TVA, sau poate nu mă pricep, că Fiscul a mai avut şefi care nu se pricepeau la TVA, dar nu vreau să-l pronunţ. Un contract între Şova şi Ponta înseamnă deducerea TVA facturat lui Ponta de către Şova. Ponta l-a luat şi l-a plătit statului. Unde e prejudiciul? Fiscal vorbind. Eventual, în măsura în care tranzacţia era fictivă, dar ce e o tranzacţie fictivă într-un contract de asistenţă juridică? O faci la telefon. Dacă ar fi fictivă, tranzacţia cade, şi ar trebui să-i returnăm TVA lui Ponta. Nu e absurd?", a declarat Diaconu, într-un interviu pentru economica.net.

Vezi şi: DNA anunță cum i-a prins pe șefii ANAF: SRI s-a implicat decisiv! Acuzațiile oficiale

Vezi şi: Noul şef ANAF, fost ofiţer SRI. CV-ul şi averea acestuia

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.