Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Şeful demisionar al poliţiei de la Capitoliu spune că eforturile sale de a chema Garda Naţională au fost împiedicate (presă)

Şeful demisionar al poliţiei de la Capitoliu a declarat că responsabili de securitate ai Camerei Reprezentanţilor şi Senatului Statelor Unite i-au împiedicat eforturile de a chema în ajutor Garda Naţională miercurea trecută, când clădirea Congresului american a fost luată cu asalt, el contrazicând astfel afirmaţiile altor responsabili care au spus că nu a fost solicitată asistenţă, transmite luni Reuters, potrivit AGERPRES.

Citește și: 'Pilda Generalului Zeu' în PNL

Şeful demisionar al forţei federale de la Capitoliu, Steven Sund, a spus pentru Washington Post că superiorii săi au fost reticenţi să ia măsuri oficiale pentru a pune în alertă Garda Naţională chiar dacă informaţiile poliţiei sugerau că mulţimea pe care preşedintele Donald Trump o invitase la Washington pentru a protesta împotriva înfrângerii sale în alegeri urma să fie mult mai numeroasă decât la demonstraţii anterioare.

Afirmaţiile lui Sund le contrazic pe cele ale unor oficiali din alte ramuri ale guvernării, care au spus, după ce susţinători ai lui Trump au luat cu asalt clădirea Capitoliului miercurea trecută, că ar fi putut aduce mai mulţi agenţi pentru a securiza clădirea, însă nimeni din poliţia Capitoliului nu a solicitat-o.

În interviul pentru Washington Post, Sund a arătat spus că le ceruse oficialilor de securitate ai Camerei şi Senatului permisiunea să ceară ca Garda Naţională să fie plasată în aşteptare pentru cazul în care ar fi fost nevoie de ajutor urgent, dar solicitarea sa a fost respinsă.

Kenneth Rapuano, secretar-asistent al Apărării pentru apărare naţională şi securitate globală, a declarat săptămâna trecută că Pentagonul se aflase în contact cu poliţia Capitoliului şi i se spusese că nu va fi nevoie de ajutor din partea Gărzii Naţionale.

Steven Sund, care va pleca din funcţie la 16 ianuarie după ce preşedinta Camerei, Nancy Pelosi, i-a cerut demisia, a declarat că solicitarea sa de ajutor a fost respinsă sau amânată de şase ori.

'Dacă am fi avut Garda Naţională, am fi putut să-i ţinem la distanţă mai mult timp, până când ar fi ajuns mai mulţi ofiţeri de la agenţiile noastre partenere', a afirmat el pentru Washington Post.

Sund le-a spus în mod repetat oficialilor că 'situaţia este dramatică', a mai scris Washington Post.

Asaltul asupra Capitoliului dat de susţinătorii lui Trump, care au copleşit forţele de securitate, a obligat la evacuarea membrilor Congresului şi a întârziat validarea preşedintelui ales, democratul Joe Biden.

Donald Trump, care a contestat fără dovezi validitatea victoriei lui Biden, şi-a lăudat iniţial susţinătorii, dar ulterior a condamnat violenţele.

Cinci oameni au murit în aceste violenţe, inclusiv un agent al poliţiei de la Capitoliu care a fost bătut în timp ce încerca să oprească mulţimea.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.