Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Şeful diplomaţiei americane: Comunitatea internaţională, unită pentru a dezarma Coreea de Nord

Time
Rex Tillerson

Comunitatea internaţională este unită faţă de obiectivul denuclearizării Peninsulei Coreea, iar acest fapt a fost demonstrat de adoptarea de către ONU a înăspririi sancţiunilor împotriva Phenianului, a estimat duminică la Manila secretarul de stat american Rex Tillerson, citat de AFP şi Agerpres.

Coreea de Nord trebuie să înceteze testele cu rachete balistice dacă doreşte un dialog cu SUA pentru a rezolva criza, a afirmat şeful diplomaţiei americane, într-o declaraţie făcută presei în cadrul unui forum regional pe tema securităţii. 

Miniştrii de externe ai principalelor puteri implicate în rezolvarea crizei din Peninsula Coreea sunt prezenţi la Manila pentru forumul regional al Asociaţiei Naţiunilor din Asia de Sud-Est (ASEAN). 

Duminică, Tillerson a avut întâlniri tete-a-tete cu omologii săi chinez şi rus, Wang Yi şi,respectiv, Serghei Lavrov, care se poziţionează, potrivit lui, pe aceeaşi linie dură în privinţa măsurilor faţă de arsenalul nord-coreean. 

Ministrul chinez a lansat anterior un apel la reluarea dialogului cu regimul nord-coreean, dar omologul său american a cerut în prealabil oprirea testelor balistice. 

"Cel mai bun semnal pe care l-ar putea trimite Coreea de Nord că ea este pregătită de dialog ar fi oprirea testelor cu rachetă", a afirmat secretarul de stat Rex Tillerson, invocând perspectiva unui dialog între emisari americani şi reprezentanţi ai Phenianului. 

El a refuzat totodată să precizeze când un astfel de dialog ar putea avea loc şi nici cât de mult timp Coreea de Nord ar trebui să se abţină de la tiruri cu rachetă. "Vom şti când va veni timpul", a spus Tillerson. 

Consiliul de Securitate al ONU şi-a înăsprit sensibil sancţiunile împotriva Coreii de Nord sâmbătă prin adoptarea în unanimitate a unei rezoluţii propuse de SUA, sancţiuni care ar putea-o priva de un miliard de dolari din veniturile rezultate din exporturi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.