Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Şeful diplomaţiei americane Mike Pompeo ofensează China, numind coronavirusul 'virusul Wuhan'

pbs
Mike Pompeo

Şeful diplomaţiei americane Mike Pompeo a numit drept 'virusul Wuhan' noul coronavirus aflat la originea unei epidemii ce îngrijorează autorităţile din lumea întreagă, cu riscul de a provoca indignarea Chinei, notează France Presse, potrivit Agerpres.

Secretarul de stat american a evocat pentru prima oară joi 'virusul Wuhan', după numele oraşului chinez unde au apărut primele cazuri şi care a devenit epicentrul epidemiei Covid-19. El a folosit apoi această expresie de mai multe ori în interviurile acordate vineri unor posturi de televiziune, asumându-şi sintagma.

'Partidul Comunist Chinez este cel care a explicat în premieră că de aici a pornit virusul', a declarat Pompeo la canalul Fox News, justificând utilizarea sintagmei 'virusul Wuhan'. 'Nu Mike Pompeo a spus asta', a insistat el la CNBC.

Citește și: Iohannis, despre poluarea din București: ‘Nu vreau să mă implic’

Întrebat săptămâna aceasta cu privire la media sau persoane care vorbesc de 'virusul Wuhan', un purtător de cuvânt al diplomaţiei chineze a protestat împotriva acestei denumiri 'extrem de iresponsabile'. 'Ne opunem ferm' acestui lucru, a declarat diplomatul chinez.

Acelaşi purtător de cuvânt al Ministerului chinez de Externe a subliniat că nu există nicio concluzie definitivă asupra originii virusului, numit oficial SARS-CoV-2.

'Ar trebui să ne concentrăm asupra mijloacelor de limitare a virusului, dar nu pe utilizarea unor cuvinte care stigmatizează anumite locuri', a adăugat el.

Potrivit lui, aceste denumiri vizează să 'atribuie Chinei responsabilitatea' pentru epidemie, în condiţiile în care aceasta este o 'provocare mondială'.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.