Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Şeful diplomaţiei egiptene evocă posibilitatea trimiterii de trupe arabe în Siria

egipt

Trimiterea de trupe arabe în Siria este o posibilitate discutată de oficiali din diverse ţări, a anunţat vineri un cotidian de stat din Egipt, citându-l pe şeful diplomaţiei egiptene, Sameh Shoukry, informează Reuters, conform agerpres.ro

"În ceea ce priveşte situaţia din Siria, Shoukry a declarat că ideea înlocuirii de forţe cu altele, poate unele arabe, este o posibilitate", scrie cotidianul Al-Ahram. 

"Această propunere nu este doar discutată de mass-media, ci şi în timpul unor schimburi de opinii între oficiali ai statelor care încearcă să analizeze în ce fel aceste idei ar putea contribui la stabilizarea situaţiei din Siria", a mai spus Shourky, potrivit publicaţiei citate. 

Washingtonul doreşte să creeze o forţă arabă care să înlocuiască prezenţa militară americană în Siria şi să ajute la stabilizarea nord-estului ţării după înfrângerea grupării jihadiste Statul Islamic, a dezvăluit la 17 aprilie publicaţia The Wall Street Journal. Scopul acestei noi forţe arabe ar fi continuarea colaborării cu miliţiile susţinute de SUA pentru a împiedica revenirea grupării jihadiste şi, în acelaşi timp, evitarea preluării controlului în această zonă de către forţe susţinute de Iran.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.