Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Şeful diplomaţiei franceze îl trage de mânecă pe Donald Trump: 'Atenţie la China!'

Ministrul de externe francez Jean-Marc Ayrault a apreciat miercuri că preşedintele ales al SUA, Donald Trump, a arătat lipsă de respect faţă de Beijing atunci când a pus sub semnul întrebării principiul 'unei singure Chine', relatează AFP şi Reuters, conform agerpres.

''Atenţie la China, este o ţară mare. El (Donald Trump, n.r.) poate avea dezacorduri cu China, dar nu aşa se vorbeşte cu un partener. Nu este un lucru foarte abil atunci când China simte că i se pune în discuţie unitatea'', a declarat şeful diplomaţiei franceze pentru canalul de televiziune France-2.

Citeşte şi: Descoperire HORROR în Yemen. Poliţiştii au găsit 11 bărbaţi DECAPITAŢI

''Trebuie să evităm ca lucrurile să intre într-o spirală scăpată de sub control, aşa că sper că noua echipă (de la Washington) va fi învăţat suficient pentru a putea gestiona o lume incertă cu mai mult sânge rece şi responsabilitate'', a adăugat Ayrault.

În declaraţii făcute duminică postului de televiziune american Fox, Donald Trump a ameninţat să revină asupra principiului 'unei singure Chine', impus de Beijing tuturor ţărilor care au relaţii diplomatice cu Republica Populară Chineză. Această formulare împiedică orice independenţă oficială a Taiwanului, separat politic de continent din 1949 şi pe care Beijingul îl vrea reunit cu restul Chinei, notează AFP.

Autorităţile chineze s-au declarat deja îngrijorate de faptul că preşedintele ales al SUA avusese o convorbire telefonică cu preşedintele taiwanez Tsai Ing-wen.

Citeşte şi: INEDIT Primul român care intră în cursa pentru șefia Parlamentului European

"Chestiunea Taiwanului vizează suveranitatea şi integritatea teritorială ale Chinei. Ea este legată de interesele fundamentale ale Chinei. Respectarea principiului unei singure Chine reprezintă fundamentul dezvoltării relaţiilor dintre Beijing şi Washington", a reacţionat purtătorul de cuvânt al diplomaţiei chineze.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.