Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Şeful diplomaţiei franceze,în vizită la Moscova pe 20 iunie pentru discuţii privind Siria şi Ucraina

lavrov

Ministrul de externe francez Jean-Yves Le Drian se va afla în vizită la Moscova pe 20 iunie pentru discuţii cu omologul său rus Serghei Lavrov despre situaţia din Siria şi Ucraina, a anunţat miercuri diplomaţia rusă, relatează AFP. Aceasta este prima vizită în Rusia a lui Jean-Yves Le Drian după ce a fost numit în fruntea diplomaţiei franceze de noul preşedinte Emmanuel Macron.

În timpul vizitei sale la Moscova, ministrul de externe francez se va întâlni cu omologul său rus Serghei Lavrov, a anunţat adjunctul ministrului de externe rus, Alexei Meşkov, pentru agenţia de presă RIA Novosti. Cei doi oficiali vor discuta despre "relaţiile franco-ruse şi bineînţeles despre problemele internaţionale actuale, inclusiv criza din Ucraina şi situaţia din Siria", a precizat Meşkov.

Emmanuel Macron l-a primit la sfârşitul lunii mai pe omologul sau rus Vladimir Putin la Versailles. În cadrul primei lor întâlniri, cei doi au avut un dialog cordial, însă destul de încordat asupra Siriei. Rusia, care a lansat o operaţiune militară în septembrie 2015 ca susţinere faţă de regimul de la Damasc, a jucat un rol de lider în negocierile dintre sirieni pentru o rezolvare politică a conflictului care a făcut deja peste 320.000 de morţi şi milioane de refugiaţi din martie 2011, conform Agerpres.

Cei doi preşedinţi au discutat de asemenea despre situaţia din Ucraina, unde statele occidentale acuză Rusia că sprijină financiar şi militar separatiştii proruşi din estul ţării. Franţa, în calitate de ţară membră a Uniunii Europene, a impus o serie de sancţiuni împotriva Rusiei pentru rolul acesteia în criza din Ucraina. Relaţiile dintre Moscova şi Occident sunt la cel mai scăzut nivel după anexarea de către Rusia în 2014 a peninsulei Crimeea.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.