Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informaÈ›ii È™i È™tiri
  • experienÈ›a premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi È™tiri, exclusivități È™i breaking news
DESCARCÄ‚ APLICAÈšIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Şeful diplomaţiei ruse salută discuţiile 'constructive' cu omologul său american Antony Blinken de la Reykjavik

Instagram
Serghei Lavrov

Ministrul rus de externe Serghei Lavrov a salutat miercuri seara, la Reykjavik, discuţii "constructive" cu omologul său american Antony Blinken după prima lor întâlnire de la venirea la Casa Albă a preşedintelui Joe Biden, transmite joi AFP.

"Discuţia mi s-a părut constructivă", a spus Lavrov, citat de agenţia de ştiri rusă RIA Novosti, potrivit agerpres.ro.

Rusia şi Statele Unite "înţeleg necesitatea de a pune capăt climatului nesănătos care s-a format în relaţiile dintre Moscova şi Washington în aceşti ultimi ani", a spus el.

Lavrov a spus că a "simţit" mai ales că americanii nu sunt mulţumiţi, la fel ca ruşii, de expulzările reciproce de diplomaţi, care au avut loc de mai multe ori în ultimii ani.

"Această reacţie în lanţ, în opinia mea, nu e de folos nimănui", a apreciat şeful diplomaţiei ruse.

Totodată, Rusia şi-a confirmat propunerea de a "începe un dialog pe toate aspectele (...) stabilităţii strategice", potrivit ministrului rus de externe.

"Nu am văzut un refuz al acestei concepţii", a spus el.

"Vom dezvolta propuneri pentru preşedinţii noştri" privind situaţia referitoare la misiunile diplomatice, astăzi într-o situaţie de serviciu minim, şi consolidarea dialogului privind stabilitatea strategică", a mai declarat Serghei Lavrov.

Într-un comunicat, un purtător de cuvânt al Departamentului de Stat a informat că secretarul de stat Antony Blinken a exprimat miercuri "profunde îngrijorări" cu privire la desfăşurarea trupelor ruseşti în Ucraina şi în apropierea frontierei, în cadrul primei întâlniri cu omologul său rus din capitala Islandei.

În cadrul acestor discuţii, care au durat aproape două ore, Antony Blinken a comunicat îngrijorările părţii americane,"printre altele", şi cu privire la starea sănătăţii opozantului rus Aleksei Navalnîi şi la "reprimarea organizaţiilor opoziţiei."

Un summit al preşedinţilor Joe Biden şi Vladimir Putin ar putea avea loc în luna iunie într-o ţară terţă, potrivit Moscovei şi Washingtonului, data şi locul nefiind încă stabilite.

ACTIVEAZÄ‚ NOTIFICÄ‚RILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.