Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Şeful diplomaţiei ungare cere UE să ia în serios Parteneriatul Estic

peter szijjarto

Succesul Parteneriatului Estic, iniţiativă a Uniunii Europene ce guvernează relaţia acesteia câteva foste republici sovietice, este extrem de important pentru securitatea pe termen lung a blocului comunitar, a subliniat vineri ministrul de externe ungar Peter Szijjarto, relatează MTI. Szijjarto a făcut aceste comentarii după întrevederea avută la Budapesta cu omologul său moldovean, Andrei Galbur.

Şeful diplomaţiei ungare a spus că UE va trebui să-şi consolideze cooperarea cu ţările implicate în Parteneriatul Estic - Armenia, Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Republica Moldova şi Ucraina. El a estimat că Republica Moldova joacă un rol esenţial în această cooperare, iar securitatea şi stabilitatea acestei ţări sunt în interesul vital al Uniunii Europene, conform Agerpres.

La rândul său, ministrul de externe moldovean Andrei Galbur a remarcat că ţara sa a beneficiat în ultimii 25 de ani, atunci când au fost stabilite relaţiile diplomatice dintre Budapesta şi Chişinău, de asistenţă financiară şi tehnologică din partea Ungariei, dar şi în procesul de integrare europeană.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.