Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Şeful ISJ Brăila:Deocamdată nu voi propune în CJSU închiderea şcolilor

Inquam Photos / Octav Ganea
scoala dezinfectie

Şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Brăila, Viorel Botea, a declarat, pentru AGERPRES, că, deocamdată, nu va propune în Comandamentul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă închiderea şcolilor din judeţ şi trecerea procesului de predare/învăţare în sistem online, pe fondul creşterii numărului de infectări cu COVID-19.

"Deocamdată nu voi propune în CJSU închiderea şcolilor din judeţ, vom merge tot pe scenariul galben, cu închideri punctuale, acolo unde vor fi reportate focare", a declarat Viorel Botea.

Săptămâna trecută, Viorel Botea a propus în Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă ca, pe o perioadă de două săptămâni, să se închidă toate şcolile din municipiul Brăila, pe motiv că rata de infectare cu noul coronavirus depăşea 1,5 la mia de locuitori, dar propunerea sa nu a trecut de votul membrilor CJSU Brăila.

Citește și: Paul Stănescu: ‘PSD va câștiga alegerile. PNL se prăbușește și vrea cât mai repede alegeri fără să țină absolut de nimic ce înseamnă sănătatea românilor’

Referitor la această propunere, primarul Brăilei, Marian Dragomir, a scris pe pagina sa de Facebook că s-a opus şi a reuşit ca şcolile din Brăila să nu fie închise în această perioadă.

"Momentan nu se închid şcolile, deşi doamna prefect a susţinut acest lucru. M-am opus şi am reuşit, împreună cu membrii CJSU, să nu se aprobe închiderea şcolilor. Apreciez sincer eforturile tuturor cadrelor didactice. Am copii şi observ eforturile lor. Trebuie să recunoaştem că şcoala online nu este şcoala pe care o dorim pentru copiii noştri. Cum poate învăţa să scrie elevul din clasa pregătitoare sau întâi să scrie? Şi ce să mai spun de ştiinţele exacte? Cum poate să se pregătească elevul clasa a XII-a pentru examenul vieţii lui - admiterea la facultate? Toate aceste măsuri luate rapid, fără o consultare a populaţiei, fără un studiu real, nu vor avea impactul aşteptat", a scris Dragomir pe Facebook.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.