Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Şeful ISU Mureş: Probabil 98% din personal ar trebui avansat înainte de termen, însă e imposibil

Ministerul pentru IMM
pompieri - ISU

Şeful Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă "Horea" al judeţului Mureş, proaspătul general de brigadă cu o stea Călin-Ioan Handrea, a declarat, joi, după avansarea în grad înainte de termen a şapte ofiţeri şi subofiţeri, precum şi după conferirea unei Medalii Meritul Sanitar Clasa a III-a cu însemne pentru militari, că instituţia pe care o conduce este una performantă şi că, dacă ar fi fost posibil, în jur de 98% din personal trebui avansat înainte de termen, anunță Agerpres.

"A fost festivitatea de înaintare în grad înainte de termen a şase colegi din cadrul ISU Mureş, plus un coleg care a fost avansat de către IGSU, fiind pe funcţia de adjunct al inspectorului şef. u fost şapte colegi avansaţi, plus un coleg care a fost avansat prin Decret Prezidenţial cu Medalia Meritul Sanitar Clasa a III-a cu însemne pentru militari, pentru merite deosebite pe parcursul acestei perioade pandemice, el lucrând în Centrul de formare formatori şi asistent medical (...) ISU Mureş se află pe locul II în ţară ca şi număr de intervenţii, mai oscilăm, câteodată, dar asta înseamnă că activitatea e multă, implică un efortul din partea tuturor. Avansările din cadrul festivităţii de astăzi sunt înainte de termen, colegi care au fost aleşi dintre cei mai merituoşi, deşi probabil 98% din personal ar trebui avansat înainte de termen, ceea ce e imposibil", a declarat generalul Călin-Ioan Handrea.

Şeful ISU Mureş a arătat că inclusiv avansarea sa la gradul de general, care a avut loc de Ziua Naţională a României, este o recompensă a activităţii întregului personal.

"Eu reprezint inspectoratul, eu am primit gradul, dar acest grad se datorează tuturor colegilor care au adus contribuţie la dezvoltarea inspectoratului (...) Munca noastră se reflectă în ceea ce reuşim să salvăm, ideal ar fi dacă noi n-ar trebui să participăm şi să intervenim, asta însemnând că nu ar fi pagube de nici un fel, nici materiale, nici umane. Satisfacţii avem când reuşim să salvăm măcar o părticică din ceea ce, la un moment dat, este afectat de un incendiu, de inundaţie sau dacă la o intervenţie de descarcerare salvăm cât mai multe vieţi. Zilnic ne izbim cu intervenţii în care vedem suferinţă, suferinţă ce se repercutează şi asupra noastră, în fond, şi noi suntem oameni. Cea mai mare satisfacţie este ajutorul pe care îl oferim", a declarat presei, gl. Călin-Ioan Handrea.

Inspectorul şef al ISU Mureş a arătat că, în momentul în care a intrat la şcoala de subofiţeri, în urmă cu 27 de ani, nu şi-a închipuit niciodată că va ajunge general, chiar dacă şi-a dorit o carieră militară.

În cadrul evenimentului, de joi, de la ISU Mureş, au fost înaintaţi în gradul următor înainte de termen o serie de cadre militare care s-au evidenţiat prin profesionalism, devotament şi îndeplinesc condiţiile necesare conform legii.

Astfel, a fost înaintat la gradul de maior Ioan Sorin Ciungan, la gradul de lt. col. Alina Ancuţa Burlacu, plt. adj. şef Ioan Dorin Florea, plt. adj. Călin Iulian Sabău, plt. adj. Todor Baciu, plt. adj. Bogdan Ştefan Maxim şi plt. adj. Alin Şumandea. În cadrul ceremoniei de joi a fost prezentat şi plutonier adjutant Claudiu Valentin Todoran, care a primit, prin Decret prezidenţial, Medalia Meritul Sanitar Clasa a III-a cu însemne pentru militari.

Plutonier adjutant Claudiu Valentin Todoran a spus că activează din 2006 în cadrul ISU Mureş, iar din 2021 în cadrul centrului Naţional de Fromare Formatori şi că această distincţie îl onorează.

"La acest centru formăm paramedicii din toată ţara, acum este în desfăşurare un curs de instructor formator cu o durată de trei luni. Aici îi pregătim pe tot ce ţine de prim ajutor şi de partea de descarcerare. Până acum, împreună cu colegii mei, am format peste 500 de oameni. Nu mi se pare dificil, important este să iubeşti ceea ce faci şi, dacă există această parte, totul vine de la sine. Eu spun că reuşim să pregătim foarte bine oamenii, ceea ce se şi vede la nivel naţional cum funcţionează SMURD", a arătat plutonier adjutant Claudiu Valentin Todoran.

Proaspătul maior Ioan Sorin Ciungan, împuternicit adjunct al inspectorului şef al ISU Mureş, a spus că această perioadă pune o mare presiune pe echipele de intervenţie, întrucât pe lângă misiunile uzuale, există şi situaţia pandemică.

"Acest lucru se reflectă şi în compartimentele funcţionale, în structurile suport, în comanda unităţii şi în momentul în care eşti propus să fii avansat înainte de termen, înseamnă că se recunoaşte munca pe care ai depus-o. Pentru un militar aceasta este satisfacţia lucrului bine făcut", a afirmat mr. Ioan Sorin Ciungan.

Plutonierul adjutant şef Ioan Dorin Florea este şef gardă intervenţie stingere la Detaşamentul de Pompieri din Târgu Mureş activează în cadrul ISU Mureş de aproape 27 de ani şi a primit cu satisfacţie şi emoţie momentul avansării înainte de termen.

Pompierul a spus că de-a lungul carierei sale a avut multe intervenţii în cariera sa, însă ultimul mare incendiu la care a participat, cel de la Centrul Comercial Transilvania este ceea ce se numeşte "o dată-n viaţă", fiind un efort extraordinar de mare, fizic şi psihic.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.