Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Şeful olimpicilor ruşi vrea competiţie pentru sportivii care nu vor participa la JO

www.all-len-all.com
doping

Preşedintele Comitetului Olimpic Rus, Alexander Jukov, a declarat ar trebui să se organizeze competiţii pentru sportivii din Rusia care vor decide să nu concureze la Jocurile Olimpice de la Pyeongchang, informează R-Sport, conform Reuters. “Trebuie să avem competiţii alternative pentru sportivii care vor decide să nu participle la JO. Însă trebuie şi să îi susţinem pe cei care vor decide să meargă la Jocurile Olimpice”, a afirmat Jukov.

El a precizat că este inacceptabil ca sportivii ruşi care hotărăsc să concureze la JO să fie acuzaţi de lipsă de patriotism. Sportivii ruşi care ar putea participa la Jocurile Olimpice de la Pyeongchang sub drapel neutru vor decide la 12 decembrie dacă vor participa la competiţia din Coreea de Sud. Comitetul Internaţional Olimpic (CIO) a suspendat Rusia de la Jocurile Olimpice de iarnă la PyeongChang din 2018, dar unii sportivi ruşi vor putea evolua sub drapel neutru.

Unii sportivi ruşi vor putea evolua la probe individuale sau pe echipe sub numele "Sportiv Olimpic din Rusia (SOR)”. Aceştia vor concura cu un echipament pe care va fi înscris numele lor şi drapelul olimpic. La ceremonia de premiere va fi intonat imnul olimpic în loc de cel al Rusiei. Condiţiile ca un sportiv rus să poată participa sunt extrem de stricte, iar toţi cei care vor dori să facă acest lucru vor fi testaţi în mai multe rânduri pentru dopaj.

Este pentru prima oară în istoria olimpismului când un comitet olimpic este exclus integral la o ediţie a JO. La Rio, în 2016, federaţiile au putut decide dacă exclud sau nu sportivi ruşi şi doar cea de atletism a hotărât să nu accepte atleţii Rusiei, conform news.ro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.