Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Seful ONU vrea soluţionarea prin diplomaţie a conflictului legat de arsenalul nuclear nord-coreean

Time
Antonio Guterres

Secretarul general al ONU, Antonio Guterres, a îndemnat vineri la reglementarea prin mijloace diplomatice a conflictului legat de arsenalul nuclear nord-coreean, într-un discurs rostit în cadrul Conferinţei pentru securitate de la Munchen, transmite dpa. Potrivit secretarului general al ONU, pentru a soluţiona "problema nucleară", trebuie menţinută presiunea sancţiunilor asupra regimului izolat de la Phenian, conform Agerpres.

Antonio Guterres a lansat totodată un apel către întreaga lume de a rămâne unită în faţa crizelor periculoase şi problemelor globale. "Provocările la adresa umanităţii" nu pot fi reglementate decât în comun şi prin coeziune, a insistat el. Circa 20 de şefi de stat şi de guvern şi 75 de miniştri de externe şi ai apărării s-au reunit începând de vineri la Munchen pentru conferinţa anuală pe teme de securitate, pe a cărei agendă vor ocupa un loc important tensiunile din Peninsula Coreeană.

Secretarul general al ONU a mai evidenţiat în discursul său lupta comună împotriva schimbărilor climatice şi a terorismului internaţional, pronunţându-se totodată pentru reluarea eforturilor de reglementare a conflictelor din Orientul Mijlociu şi Yemen.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.