Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Şeful Pentagonului dorește să se facă presiuni internaţionale pentru un acord în Afganistan după retragerea SUA

asiasociety.org
afganistan

Şeful Pentagonului, Lloyd Austin, a cerut vineri presiuni internaţionale pentru a se ajunge la un acord între guvernul de la Kabul şi talibani, în contextul în care aceştia îşi extind controlul în Afganistan, relatează AFP.

''Situaţia securităţii în Afganistan necesită o presiune internaţională sporită în favoarea unui acord politic care să pună capăt acestui conflict şi să ofere poporului afgan guvernul pe care îl doreşte şi îl merită'', a scris el pe Twitter.

Fără a menţiona o anumită ţară, Lloyd Austin a indicat că ''întreaga lume (poate) ajuta prin continuarea acestei presiuni''.

Apelul survine la o zi de la anunţul făcut de preşedintele Joe Biden, care a afirmat că retragerea trupelor americane va fi finalizată pe 31 august, după aproape 20 de ani de război.

Talibanii au anunţat vineri că controlează 85% din teritoriul Afganistanului, inclusiv două posturi majore de frontieră cu Iranul şi Turkmenistanul, după două luni de ofensivă totală împotriva forţelor de la Kabul.

Retragerea trupelor americane din Afganistan se va încheia pe 31 august, a anunţat joi preşedintele SUA, Joe Biden, dând asigurări că americanii 'şi-au atins obiectivele' în această ţară, şi anume lupta împotriva ameninţării teroriste. Într-un discurs dedicat retragerii definitive a trupelor americane, preşedintele a dat asigurări că 'nu este inevitabil' ca Afganistanul să cadă în mâinile talibanilor, informează Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.