Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Şeful Roscosmos anunţă arestarea a doi cetăţeni străini pe cosmodromul Baikonur

VideoBlocks
roscosmos

Şeful Agenţiei spaţiale ruse, Roscosmos, Dmitri Rogozin, a anunţat sâmbătă seara că doi cetăţeni străini, un britanic şi o belarusă, au fost arestaţi pe cosmodromul rus Baikonur, din Kazahstan, transmite AFP, potrivit Agerpres.

"La 18:10, ora Moscovei, o informaţie a fost primită de la Centrul spaţial (din Baikonur) privind reţinerea cetăţeanului britanic Rich Benjamin şi a cetăţenei belaruse Ţeliupa Alina", a scris Rogozin pe canalul său de Telegram.

Aceste arestări au avut loc "în zona rampei de lansare 112", a adăugat el. "Ambii se află la Departamentul de afaceri interne din oraşul Baikonur. Anchete sunt în curs (de desfăşurare). Legături sunt pe cale să fie stabilite", cu privire la faptul dacă aceste persoane "sunt implicate în organizarea de acţiuni ilegale", a mai scris oficialul rus.

Rogozin nu a făcut alte precizări cu privire la identitatea celor doi sau la natura faptelor care le sunt reproşate, dar a postat fotografii cu viza deţinută de Rich şi cu paşaportul Alinei Ţeliupa.

Potrivit Reuters, Benjamin Rich este un blogger britanic care are un canal pe YouTube despre călătorii, cu 3,3 milioane de urmăritori.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.