Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Unde e recesiunea? Şeful Ryanair spune că numărul rezervărilor a atins o valoare record: 'Oamenii nu mai văd vacanţele ca pe un lux'

Radu Pop
deschide.md
financiar fiscal economie finante

Compania aeriană low-cost Ryanair nu vede niciun semn de recesiune, a declarat marţi directorul său general Michael O'Leary, menţionând faptul că în ultimul week-end numărul rezervărilor a atins un nivel record de două milioane, semn că oamenii continuă să îşi facă planuri de vacanţă în pofida creşterii prețurilor, transmite Reuters, conform Agerpres.

"Se pare că există foarte multă cerere. Cred că oamenii sunt îngrijoraţi că preţurile vor creşte la vară, aşa cum cred şi eu, şi de aceea au decis să îşi facă anticipat rezervări pentru călătoriile de Paşti şi pentru la vară", a spus Michael O'Leary la o conferinţă organizată la Londra.

Apetitul pentru vacanţe este ridicat în pofida încetinirii economiei ca urmare a inflaţiei ridicate, iar oamenii nu mai văd vacanţele ca pe un lux, a spus Michael O'Leary. Acesta a reiterat prognozele conform cărora Ryanair se aşteaptă să transporte 185 de milioane de pasageri în anul fiscal care se va încheia în luna martie 2024, după 168 de milioane de pasageri transportaţi în exerciţiul fiscal actual.

În ceea ce priveşte modul cum vor evolua lucrurile în viitor, O'Leary a reluat previziunile sale anterioare că industria transportului aerian din Europa va continua să treacă printr-un proces de consolidare în următorii ani. "În mod clar, Alitalia va ajunge să fie preluată de Lufthansa în următoarele trei-patru luni. TAP cred că va ajunge la BA-IAG, după care cred că easyJet va sfârşi prin a fi cumpărată de BA sau de Air France sau posibil de ambele în comun iar Lufthansa va cumpăra Wizz Air", a spus Michael O'Leary.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.